PODELJENE ZLATNE LOPTE FSS: Teško da je ikada bilo lakše odlučiti ko su dobitnici

Autor: Tanjug

Sport

27.12.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski trener, igrač i fudbalerka su nagrađeni.

PODELJENE ZLATNE LOPTE FSS: Teško da je ikada bilo lakše odlučiti ko su dobitnici

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Luis Suarez

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi dobitnik je "Zlatne lopte" za najboljeg srpskog trenera u ovoj godini, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora FSS u Staroj Pazovi.

Stojković je drugi put uzastopno, a treći put u karijeri dobio ovo priznanje.

- Nagrada za najboljeg fudbalera odlazi u ruke Aleksandra Mitrovića, koji iza sebe ima sjajnu godinu na klupskom i reprezentativnom planu. U konkurenciji dama, Zlatnu loptu Srbije za 2022. godinu zaslužila je Jovana Damnjanović koja je ostavila zapažen trag i u dresu minhenskog Bajerna - navodi se u saoštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Za selektora ženske A reprezentacije Srbije imenovan je Dragiša Zečević, a za selektora ženske kadetske selekcije (U17) Aleksandar Petrović.

- Usvojen je izveštaj Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije, o radu i rezultatima našeg najboljeg nacionalnog tima u periodu od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora Srbije do poslednje akcije reprezentacije, učešća na Svetskom prvenstvu u Kataru - dodaje se u saopštenju FSS.

Sednica Izvršnog odbora FSS očekivano je bila veoma zanimljiva, a buru je podigao Novjca Tončev.

Kao što je Tanjug najavio, Tončev, koji je član Izvršnog odbora, zatražio je da se na sednici podnese izveštaj o kriterijumima na osnovu kojih je sastavljena delegacija FSS za Mundijal u Kataru, kao i visinu troškova.

Zatražio je i da članovi dobiju na uvid visinu nagrade članovima FSS koja je isplaćena pre odlaska u Katar, kao i da se utvrdi odgovornost za to što je prilikom tih odluka "prenebregnuta" nadležnost Izvršnost odbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading