MITROVIĆ BOLJI OD MESIJA! Srbin u samom KREMU svetskog fudbala!

Autor:

Sport

27.12.2022

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza sebe je ostavio neka veoma zvučna imena.

MITROVIĆ BOLJI OD MESIJA! Srbin u samom KREMU svetskog fudbala!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović u dresu Fulama

Aleksandar Mitrović nastavio je da rešeta mreže u svom stilu.

Srbin je odigrao maestralan meč u pobedi Fulama protiv Kristal Palasa, pa je jednim golom i uz dve asistencije bio najzaslužniji za trijumf svog tima.

Na ovaj način pokazao je Mitrogol da je povreda prošlost, kao i da je zaboravio na sve probleme koji su se dešavali na Svetskom prvenstvu i postigao je ukupno 39. pogodak u kalendarskoj 2022. godini.

Na ovaj način stigao je u sam krem svetskog fudbala. Bolji od njega su Kilijan Mbape, koji je lider po broju pogodaka u 2022. godini na svim frontovima i ima ih 55. Iza njega je Erling Haland sa 43, potom Robert Levandovski sa 42, dok je Kristofer Nkunku ostao iz Mitrovića sa 37 golova.

Mitrović je bolji i od Argentinca Lionela Mesija koji će godinu završiti sa 35 pogodaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

 

Ovo su zaista odlične brojke, a Mitar će imati priliku i da ih dodatno popravi jer će poslednjeg dana godine, u subotu 31. decembra, njegov Fulam dočekati Sautempton (16 časova).

Podsetimo, Mitrović je imao sjajan start godine kada je sa 21 golom pogurao Fulam do promocije u Premijer ligu. U istom ritmu nastavio je i u elitnom rangu Engleske i trenutno se nalazi na četvrtom mestu liste strelaca za ovu sezonu sa ukupno deset postignutih pogodaka. Ispred njega su samo neprikosloveni Haland (18), Kejn (13) i Toni (11).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading