NEOZBILJNO JE PRIČATI O TOME: Otac Stefana Bajčetića JASAN po pitanju nastupa njegovog sina za Srbiju!

Autor:

Sport

27.12.2022

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet priča o mladom Stefanu.

NEOZBILJNO JE PRIČATI O TOME: Otac Stefana Bajčetića JASAN po pitanju nastupa njegovog sina za Srbiju!

Foto: Tanjug/AP

Stefan Bajčetić slavi prvenac sa saigračima

Stefan Bajčetić, mladi fudbaler Liverpula, nalazi se trenutno u žiži srpske, ali i evropske javnosti, jer je postigao treći pogodak za svoj tim na gostovanju Aston Vili u meču 17. kola Premijer lige.

Mladi igrač, star samo 18 godina, nalazi se u centru pažnje i zbog situacije da mu je otac Srbin, a majka Španjolka, pa bi mogao da nosi dres obe selekcije. Ipak, sigurno je da mu je trenutnio glavni cilj da se što bolje prikaže Jirgenu Klopu, kako bi Nemac što više računao na njega u budućnosti.

- Kao i u svakoj drugoj familiji koja bi se našla u toj situaciji, svi smo zadovoljni i ponosni na Stefana, ne samo zbog prvenca već i zbog čitavog prethodnog perioda odnosno njegovog razvoja tokom prošle dve godine - počeo je razgovor za "Mozzart Sport" Srđan Bajčetić, otac mladog igrača.

Foto: Tanjug/AP

Stefan Bajčetić je postigao prvenac za Liverpul

Bajčetić je za Liverpul debitovao u Premijer ligi u avgustu, u meču sa Bornmutom, a sada je konačno stigao i prvenac u dresu "Redsa".

- Na početku sezone niko nije očekivao da će doći do ovakvog raspleta. Stefan je otišao na letnje pripreme sa prvim timom zajedno sa pregršt igrača iz omladinskog tima, ali kada je počela sezona samo on je bio konstantno na Klopovim treninzima. Na njegov status je uticao i veliki broj povređenih igrača, ali to ne umanjuje ostvareno, trenirao je dok su igrači dolazili i odlazili, imao kontinuitet i pretpostavljam da nije dobio šansu samo zato što im je lep. Pogodak koji je postigao skreće pažnju, ali je samo deo procesa. Na pripremnim utakmicama u Dubaiju je bio starter u obe utakmice, a iako nije bilo reprezentativaca koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu, to je bio pokazatelj da trener veruje u njega i da misli da Stefan može da pruži doprinos.

Otac ipak ističe da se i dalje nije čuo sa svojim sinom nakon utakmice.

- Nisam još pričao sa njim, nemam običaj da razgovaramo na dan utakmice. Danas kada ga uhvatim sumiraćemo utiske. Komentarišemo zajedno kako je bilo. Pre tri dana je igrao protiv Sitija i bio nezadovoljan pruženim na terenu, siguran sam da mu je jučerašnja utakmica popravila raspoloženje.

Foto: Profimedia

Stefan Bajčetić i Dušan Tadić

Stefanov pogodak u susretu 17. kola Premijer lige aktuelizovao je već pomenuto interesovanje španske i srpske javnosti.

- Novinari iz Španije su me kontaktirali sinoć, želeli su da se uključim u noćni program ali sam odbio. Rekao sam da nemam komentar, da ne vidim povod da ja govorim.

Izvesno je da bi jedno od pitanja sa Pirineja za Srđana bilo vezano za stav po pitanju koje se nameće i bliži. Logično, dotakli smo se teme nacionalnog dresa.

- Kontakt iz FSS je bio upućen još za vreme pandemije, pre godinu i po dana. Tada sam istakao da nije potrebno da bilo ko mene kontaktira kao i da je reprezentacija za mene nešto što se bira iz osećaja. Nemam šta ja da odlučujem o Stefanovom izboru, mogu samo da ga posavetujem, da popričamo. S moje tačke gledišta neozbiljno je da pričamo o A reprezentaciji kada je u pitanju momak sa 18 godina i dve utakmice u seniorskom fudbalu. Ovo bi trebalo da bude tema eventualno posle dvadesetak utakmica na ozbiljnom nivou, a ne posle dvadesetak minuta.

Foto: www.profimedia.rs

Bajčetić u dresu Liverpula

Iako je svestan da je neminovno da Stefan i u narednom periodu bude predmet spekulacija o izboru reprezentacije, Srđan naglašava uticaj javnosti uz opasku da je aktuelni tim Orlova prilično kompaktan.

- Imam utisak da se u javnosti, posebno po našim medijima, traže razni izgovori. Smatram da je sam plasman na Svetsko prvenstvo uspeh Srbije i da je stručni štab izborivši prvo mesto u kvalifikacijama ostvario izuzetan podvig. Na Mundijalu odlučuju detalji koji mogu da donesu nešto dobro kao Maroku, ali i da sve ode naopako, što je bio naš slučaj. To ne znači da je rad loš. Stalno tražimo nešto novo, promene, nove igrače... Smaram da to nije potrebno i da su sve to samo izgovori - kazao je Srđan Bajčetić.

Stefan Bajčetić je u Liverpul stigao iz Selte, a čini se da sve više nameće Jirgenu Klopu i da ćemo ga ubuduće češće gledati na terenu u crvenom dresu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading