GOTOVO: Rusija istupa iz UEFA! Ogroman potres za fudbal

Autor: Tanjug

Sport

24.12.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se rešava u utorak.

GOTOVO: Rusija istupa iz UEFA! Ogroman potres za fudbal

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Rusije će u utorak zvanično istupiti iz UEFA i pristupiti Azijskoj fudbalskoj konfederaciji, izjavio je predsednik FSR Aleksandar Djukov, a prenosi Sportklub.

Ruskim klubovima i reprezentaciji zabranjeno je igranje u takmičenjima pod okriljem UEFA i FIFA, zbog sankcija pod kojima je Rusija od početka rata u Ukrajini.

- Ova će odluka sigurno uticati na to kako će se ruski fudbal razvijati u sledećih 10 godina. Počeli smo da razgovaramo o tome, ali smo se složili da prvo moramo da analiziramo sve moguće scenarije i njihove posledice. Dovoljno je samo uporediti odnos Azije i Evrope prema nama. U Aziji imamo 48 reprezentacija i samo dve ili tri ne žele da igraju protiv nas. To je potpuno drugačije od ovog što se događa u Evropi, gde više od pola reprezentacija ne želi susrete s nama - izjavio je Djukov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading