POTRESNO: Peleova ćerka objavila očevu sliku iz bolnice! Legendarni Brazilac se ne predaje u borbi za život (FOTO)

Autor:

Sport

24.12.2022

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi se mole za jednog od najboljih fudbalera u istoriji.

POTRESNO: Peleova ćerka objavila očevu sliku iz bolnice! Legendarni Brazilac se ne predaje u borbi za život (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Legendarni Pele

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Edson Arantes de Nasimento Pele već skoro mesec dana nalazi se u bolnici, a nedavno je stiglo zvanično saopštenje u kom se navodi da se njegovo stanje znatno pogoršalo.

Legendarni Pele se hrabro bori da preživi, a veliku podršku mu daje njegova ćerka Keli.

Ona je sada na Instagramu objavila potresnu fotografiju iz bolnice, na kojoj se vidi kako grli oca, koji je u veoma lošem stanju.

Uvek zajedno, u borbi i nadi. Još jedna noć je prošla - napisala je Keli.

Republika

Foto: Instagram/iamkelynascimento

Objava Peleove ćerke na Instagramu

Podsetimo, tokom trajanja Svetskog prvenstva u Kataru, Pele je prebačen u bolnicu i tada je saopšteno da njegovo telo više ne reaguje na hemoterapiju. Međutim, čuveni Brazilac se tada oglasio optimističnom porukom reprezentativcima svoje zemlje, nadajući se da će ih tako motivisati da dođu do "Zlatne boginje". Oni su mu pružili podršku, ali nisu uspeli da ispune Peleovu želju, jer su eliminisani u četvrtfinalu od Hrvatske.

- Prijatelji, želim da svi ostanu mirni i pozitivni. Snažan sam, imam mnogo nade i pratim terapiju kao i inače. Želim da zahvalim čitavom timu lekara i medicinskog osoblja za svu negu koju dobijam. Imam veliku veru u Boga i svaka poruka koju dobijam od vas čini da budem pun energije. I gledajte Brazil na Svetskom prvenstvu! Hvala puno, na svemu! - glasila je Peleova poruka.

Pele ima 82 godine, legenda je brazilskog i svetskog fudbala i lider jednog od najboljih timova u istoriji, koji je sa njim na terenu tri puta osvojio Mundijal - 1958, 1962. i 1970. godine. U decembru 2000. su on i Dijego Maradona podelili je nagradu za najboljeg fudbalera u 20. veku.

Posle neverovatne karijere, koju je u klupskoj konkurenciji proveo u dresu Santosa i Njujork Kosmosa, bavio se humanitarnim radom, bio je ambasador Ujedinjenih nacija za ekologiju i životnu sredinu i zbog tih aktivnosti Univerzitet u Edinburgu dao mu je 2012. počasnu diplomu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading