ŠOKANTNA VEST IZ IRANA: Fudbaler OSUĐEN NA SMRT jer se borio za PRAVA žena!

Autor:

Sport

13.12.2022

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova stravična vest iz Irana.

ŠOKANTNA VEST IZ IRANA: Fudbaler OSUĐEN NA SMRT jer se borio za PRAVA žena!

Foto: Twitter/Printscreen/FIFPRO

Amir Naser Azadani

Nemiri u Iranu se ne smiruju, a sada iz ove azijske zemlje dolazi nova vest koja je zapanjila ceo svet.  Amir Naser-Azadani, profesionalni fudbaler u Iranu, osuđen je na smrt pošto je podržao kampanju za prava žena.

Protesti u ovoj zemlji su počeli nakon ubistva mlade Mahse Amini, nakon čega se čitava zemlja podigla na noge i krenula u borbu protiv režima. Proteste su podržali i brojni sportisti, zbog čeka su doživeli kazne od aktuelne vlasti.

Ali Dei, bivši igrač Bajerna iz Minhena, takođe je u odsustvu osuđen na smrt, a i fudbaleri iranske selekcije su bili primorani da pevaju himnu na Svetskom prvenstvu u Kataru, iako su planirali da to ne urade u znak protesta.

Sada je ceo svet potresla nova vest, a u akciju za spas igrača se uključila i FIFPRO, agencija koja se bori za prava fudbalera u svetu.

- Šokirani smo i zgroženi izveštajem da se profesionalni fudbaler Amir Naser Azadani suočava sa pogubljenjem u Iranu, i to nakon što je vodio kampanju za prava žena i osnovne slobode slobode u svojoj zemlji. Solidarišemo se sa Amirom i pozivamo na hitno ukidanje kazne - stoji u saopštenju FIFPRO.

I sam igrač je svoju profilnu fotografiju na instagramu pretvorio samo u crnu pozadinu u znak protesta, a na društvenoj mreži dugo se nije više ni oglašavao. Ostaje samo nada da će doći do promene ove presude, kako ne bi došlo do nove velike tragedije u Iranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading