Oglasio se fudbaler koji je OSUĐEN NA SMRT pred start Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

15.11.2022

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred sam start Mundijala u Kataru videli smo brojne skandale, ali najveći svakako dolazi iz Irana.

Oglasio se fudbaler koji je OSUĐEN NA SMRT pred start Svetskog prvenstva!

Foto: YouTube printscreen/Topolab

Ali Daei

U Iranu nedeljama vladaju protesti zbog ubistva Mahse Amini, mlade studentkinje koju je brutalno ubila iranska policija, a zbog toga su brojne poznate ličnosti dobijale prekore od iranskih vlasti.

Jedan od njih je i Ali Daei, legendarni iranski fudbaler, za koga se pre nekoliko dana pojavila informacija da je osuđen na smrt zbog podrške protestantima.

Nekoliko dana posle te informacije oglasio se i Daei, koji nije ni potvrdio ni demantovao te glasine.

- "Pozdrav mojim dragim i časnim sunarodnicima. U ovim danima kada se većina nas ne oseća dobro, odbio sam zvanični poziv FIFA i Fudbalskog saveza Katara da sa suprugom i ćerkama prisustvujem Svetskom prvenstvu, kako bih ostao sa vama u domovini. Voleo bih da izrazim saučešće svim porodicama koje su ovih dana izgubile svoje najmilije. Nadam se svetlim danima za Iran i Irance. Ali Dei", napisao je na persijskom jeziku uz sliku sebe u reprezentativnom dresu. - napisao je na persijskom jeziku uz sliku sebe u reprezentativnom dresu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ali Daei (@alidaei)

U komentarima mu je, među mnogima, odgovorio i proslavljeni Holanđanin Klarens Sedorf, koji je nedavno prešao u Islam.

- Ti si pravi duhovni vođa za svoje ljude, prijatelju moj. Divim se tvojoj hrabrosti, ljubaznosti i liderstvu. Želim da se mir postigne što je pre moguće. Šaljem puno ljubavi za tebe, tvoju porodicu i svu braću i sestre u Iranu - napisao je Sedorf.

Podsetimo, Ali Daei je bio jedan od prvih iranskih igrača koji su zaigrali u evropskim ligama, a nastupao je za Arminiju Bilefeld, Bajern Minhen i Hertu iz Berlina.

Za reprezentaciju je odigrao 149 susreta i postigao rekordnih 109 golova, a samo je Kristijano Ronaldo postigao više pogodaka za svoj nacionalni tim.

Fudbalska reprezentacija Irana će nastupiti na predstojećem Mundijalu, a nalazi se u grupi B, zajedno sa Engleskom, Velsom i reprezentacijom SAD-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading