IZAŠAO POSLEDNJI SPISAK: Tu je i najbolji strelac SUPERLIGE!

Autor:

Sport

15.11.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada su i zvanično poznati svi fudbaleri koji će se naći u Kataru.

IZAŠAO POSLEDNJI SPISAK: Tu je i najbolji strelac SUPERLIGE!

Foto: Tanjug/AP

Boginja

Fudbalska reprezentacija Ekvadora je poslednja selekcija koja je saopštila spisak za predstojeći Mundijal, pa tako sada znamo imena fudbalera svih 32 reprezentacija koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Gustafo Alvaro, selektor južnoameričke države, objavio je listu od 26 fudbalera koji će čekirati vizu za Katar, a na njoj nema Bajrona Kastilja, koji je izazvao veliki skandal pred Svetsko prvenstvo.

Naime, Čile i Peru su žalbama, prvo Disciplinskoj komisiji FIFE, potpom i sudu za sportsku arbitražu optužili Ekvador za malverzacije. Optužbe su bile usmerene na Bajrona Kastilja i to da je u njegovom slučaju korišćen lažni izvod iz matične knjige rođenih kako bi bio registrovan kao Ekvadorac. Traženo je oduzimanje bodova Ekvadoru u svih osam duela kvalifikacija u kojima je Kastiljo igrao, ali su optužbe odbačene.

Foto: Tanjug/AP

FIFA je odlučila da ne suspenduje Ekvador

Uprkos tome, selektor Gustavo Alfaro je odlučio da ga ne pozove na spisak od 26 igrača. Najveće iznenađenje je bez ikakve dileme Kevin Rodrigez, momak koji igra u Seriji B nacionalnog šampionata Ekvadora.

Kao po običaju, predvodnik tima je Ener Valensija. Najbolji strelac u istoriji ekvadorske reprezentacije. Da mu godine mu ne mogu ništa, a gazi 34-tu, pokazuje i sezona koju je u Fenerbahčeu otvorio na dominantan način. Prve dve takmičarske godine poslužile su mu za 19 ligaških golova, a sada je već prebacio dvocifreni broj golova i nosi epitet najboljeg strelca Superlige. Njegovo lukavstvo, ali i iskustvo koje je tokom prošle decenije sakupljao u Premijer ligi moglo bi da bude presudno za šanse Ekvadora da se plasira u nokaut fazu.

Foto: Tanjug/AP

Ekvador će četvrti put igrati na Svetskom prvenstvu

Ekvador se nalazi u grupi A zajedno sa domaćinom Katarom, Holadijom i Senegalom.

Spisak Ekvadora

Golmani: Aleksander Domingez, Ernan Galindes, Moises Ramires

Odbrana: Pervis Estupinjan, Anhelo Presijado, Dijego Palasios, Vilijam Pačo, Feliks Tores, Pjero Inkapije, Džekson Poroso, Ksavijer Areaga, Robert Arboleda

Vezni red: Karos Gruezo, Jegson Mendes, Hose Sifuentes, Moises Kaisedo, Alan Franko, Anhel Mena, Gonzalo Plata, Gonzalo Plata, Jeremi Sarmijento, Angelo Presiado

Napad: Mihael Estrada, Ener Valensija, Đorkaef Reasko, Kevin Rodrigez

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a upravo će Ekvador otvoriti turnir u susretu sa domaćom selekcijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading