POVRATAK ASOVA: Kolarov ili Ivanović ulaze u FSS?!

Autor:

Sport

05.12.2022

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova imena na Terazijama 35.

POVRATAK ASOVA: Kolarov ili Ivanović ulaze u FSS?!

Foto: Starsport

Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov

Povratak prekaljenih asova u srpski fudbal - Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov glavni su kandidati za novog sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, otkriva Republika. Prema našim saznanjima iz izbora dobro upućenog u dešavanja u krovnoj organizaciji našeg fudbala, na Terazijama 35 žele novu krv, koja bi razmrdala atmosferu i donela bitne promene, a u uži krug izbora ušli su prekaljeni defanzivci s bogatim reprezentativnim stažom, bivši kapiteni, jer najbolje poznaju kako funkcioniše sistem.

PRVO IZBOR PREDSEDNIKA

Naime, posle debakla na Svetskom prvenstvu u Kataru uslediće temeljna analiza, kako razočaravajućeg rezultata koji je evidentan tako i rada pojedinaca u sportskom sektoru. Međutim, FSS će u 2023. dobiti novog predsednika, na odloženim izborima posle povlačenja kandidature jedinog pretendenta na tu funkciju Nenada Bjekovića. Očekuje se da će proslavljeni reprezentativci Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov preuzeti neku od upražnjenih funkcija u srpskoj Kući fudbala.

Republika

Foto: Starsport

Bane Ivanović

- I Bane i Kolarov su dobri momci, koji su mnogo toga dali našem fudbalu i reprezentaciji, ali to bi bilo potpuno novo iskustvo za nekog od njih. Međutim, FSS trenutno nema predsednika, pa bi prvo trebalo on da se izabere na izbornoj skupštini. Nema sumnje da bi oni doneli dobro našem fudbalu, ali rano je da se priča o tome. Ko zna, možda se novo rukovodstvo FSS odluči i da ne postoji funkcija sportskog direktora, koju većina drugih saveza i nema - kaže naš izvor.

ČESTE PROMENE

Podsetimo, pre Stojanovića, dugogodišnji sportski direktor FSS bio je Vladimir Matijašević, inače čelnik Čukaričkog. Pre njega na toj funkciji nalazio se proslavljeni reprezentativac Darko Kovačević, koji je podneo ostavku početkom jula 2019. nakon debakla A reprezentacije protiv Ukrajine (0:5), odnosno kraha mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Italiji, gde je zabeležila sva tri poraza (gol razlika 1:10). Pre Kovačevića sportski direktor bio je tragično i prerano preminuli Goran Bunjevčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading