Čuveni golman SVE OTKRIO! Utakmica protiv Hrvata je BILA NAMEŠTENA!

Autor:

Sport

05.11.2022

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istina se uvek sazna.

Čuveni golman SVE OTKRIO! Utakmica protiv Hrvata je BILA NAMEŠTENA!

Foto: printscreen/youtube.com

Zoran Simović

Zoran Simović, čuveni golman koji je u deset navrata nastupao za reprezentaciju Jugoslavije, otvorio je dušu.

On je u emisiji "Mojih top 11", čiji je autor Nebojša Petrović, priznao da je bio akter jedne nameštene utakmice.

U pitanju je duel Napretka iz Kruševca i Hajduka iz Splita.

Jeste, tačno je da je ta utakmica bila nameštena. Mora da se uvek istina sazna. Ako tako kažu, mora tako da bude. Bili smo im dužnici iz prethodne sezone kada smo odigrali 1:1 - rekao je legendarni golman.

U toj sezoni Napredak je završio kao četvrtoplasirani, iza Zvezde, Sarajeva i Radničkog iz Niša, dok su fudbaleri iz Splita bili na mestu ispod i prvi put posle dugog niza godina ostali bez ućešća u evropskim takmičenjima.

Govorio je čuvar mreže, koji je tokom karijere branio za Napredak, Hajduk i Galatasaraj, i o legendama fudbala na ovim prostorima, Draganu Stojkoviću Piksiju i Dejanu Savićeviću:

- Stojković i Savićević su za mene pojam fudbalskog majstorstva. Nažalost, Deju sam imao samo za protivnika, a sa Piksijem sam kratko igrao zajedno na Evropskom prvenstvu 1984. godine. Tu su još dva velemajstora koja zaslužuju mesto među besmrtnima. Jedan je Baka Slišković. Ljudi moji, kakav je to igrač bio. Da je voleo da trenira, bio bi Maradona. Ali on dođe kod mene i Pešića u sobu i kaže ’kume, danas mi se ne ide na trening, šta da slažem?’ Sutradan izađe na utakmicu i najbolji na terenu . U Mostaru su ga voleli kao boga. Parkira kola u centru grada, ostavi ključeve u vratima i ceo Mostar vozi njegov auto tokom noći. Mi ga pitamo ’Baka, da li si normalan’. Kaže ’neka ih, neka voze, slupati ga neće sigurno - otkrio je Simović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading