OGLASIO SE MIRKO IVANIĆ: "Superliga Srbije i Liga Evrope - to su dva različita sporta!"

Autor:

Sport

04.11.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će fudbaleri Crvene zvezde pamtiti utakmicu u Monte Karlu.

OGLASIO SE MIRKO IVANIĆ: "Superliga Srbije i Liga Evrope - to su dva različita sporta!"

Foto: Starsport

Mirko Ivanić

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su 6. kolu Lige Evrope od Monaka sa ubedljivih 4:1(2:0) i na taj način ostali bez proleća u Evropi.

Svoje utiske posle bolnog poraza izneo je i Mirko Ivanić, koji je sinoć bio među boljima na terenu.

Loše smo ušli u utakmicu, to se odrazilo na rezultat. Saseklo nas je što smo primili gol u petom minutu. Posle smo pokušavali da se vratimo, ali prvo poluvreme je odlučilo pobednika. Poluvreme smo odigrali solidno, ne mogu reci odlično, drugo smo izgubili 2:1, ali smo u prvom naivno izgubili utakmicu - rekao je Ivanić.

Republika

Foto: Starsport

Ivanić u dresu Crvene zvezde

Zvezdin kreativac smatra da su crveno-beli mogli i bolje da prođu u grupi H drugog po kvalitetu fudbalskog takmičenja u Evropi.

Mislim da smo mogli bolje. Uzeli smo šest bodova. Zaslužili smo više. Ostaje žal što nismo prošli dalje. Šteta, baš šteta. Pripremali smo se, ali nismo ispoštovali neke stvari o kojima smo pričali pre meča. Nažalost, to se odrazilo brzo u prvom poluvremenu. Ostaje da izvučemo pouke, nema vremena, čeka nas prvenstvo u nedelju i da završimo polusezonu kako zaslužujemo.

Ivanić smatra i da bi Crvena zvezda možda stigla i do preokreta, da nije poništen gol Aleksandra Pešića.

- Definitivno taj period igre je išao nama u korist, jer smo dobro igrali. Da smo dali taj gol, ubeđen sam da bismo ih stigli. Nažalost, bio je ofsajd, kažu da je bio mali. Da je taj gol bio priznat dobili bismo dodatnu energiju. Ubrzo posle toga smo primili četvrti gol i ugasila se svaka nada.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda je sa šest osvojenih bodova zauzela poslednje mesto

Ističe da je razlika između mečeva u Superligi Srbije i Ligi Evrope ogromna.

- Generalno ne može da se poredi domaće prvenstvo sa Ligom Evrope. Prilagođavamo se iz utakmice u utakmicu. Jednu igramo na terenu koji je spor, neravan, suv. Sledeću utakmicu posle tri dana igramo u drugom ambijentu, kao da je drugi sport. Nažalost, u našoj Superligi imamo svega nekoliko dobrih terena, gde igramo brz i atraktivan fudbal, posle igramo sporo. I posle imamo problem u Evropi kad dođe ekipa kakva je Monako, da se priviknemo na taj nivo fudbala. Još kad dodamo tome naše greške onda tu nema šta da tražimo. Kad smo svodili te greške na minimum mogli smo da pariramo ekipama.

Za kraj, Zvezdin fudbaler se zahvalio navijačima na velikoj podršci, pošto je preko tri hiljade "Delija" bodrilo crveno-bele u Monte Karlu.

-Moram da se zahvalim našim navijačima. Ne znam šta bih im rekao sem “veliko hvala - zaključio je Ivanić.

Crvena zvezda je takmičenje u grupi H završila na poslednjoj poziciji, sa osvojenih šest bodova. Dalje su prošli Ferencvaroš i Monako, dok će Trabzon sreću tražiti u Ligi konferencija.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading