MUKE ZA ZVEZDU! Ferencvaroš sa belom zastavom u Trabzonu?

Autor:

Sport

03.11.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo teško će Crvena zvezda do proleća u Ligi Evrope.

MUKE ZA ZVEZDU! Ferencvaroš sa belom zastavom u Trabzonu?

Foto: Starsport

Detalj sa meča Zvezda - Ferencvaroš

Večeras se od 18:45 igraju poslednja dva meča u okviru grupe H u Ligi Evrope. Monako će dočekati ekipu Crvene zvezde, dok će se u Turskoj sastati Trabzon i Ferencvaroš.

Za Crvenu zvezdu je meč u Trabzonu podjednako bitan kao i onaj u Kneževini, a pred meč na stadionu "Šenal Guneš", za crveno-bele stiižu jako loše vesti.

Stanislav Čerčesov, trener mađarske ekipe, put Crnog mora nije poveo Eldara Ćivića, Amera Gojaka i Adamu Traorea zbog povreda, Muhameda Bešića zbog žutih kartona, dok je Frank Boli ostao u Budimpešti iz predostrožnosti, jer je na poslednjoj utakmici u prvenstvu dobio udarac u glavu zbog kojeg je bio nekoliko trenutaka bez svesti.

Foto: Starsport

Stanislav Čerčesov, trener Ferencvaroša

Takođe, i među putnicima za Tursku postoje igrači koji vrlo moguće neće nastupiti večeras.

Njih dvojica možda zaigraju, mada imaju po dva žuta kartona. Još imam vremena da odlučim da li ću ih poslati na teren - izjavio je Čerčesov kada su pitanju Denes Dibuš i Endre Botka.

Put Trabzona su takođe krenuli i brojni mladi igrači, koji imaju šansu da večeras debituju u drugom po kvalitetu evropskom fudbalskom takmičenju.

- Ovo je naša šesta utakmica u grupi, imamo vrlo zgusnut kalendar, a igraćemo bez nekoliko fudbalera zbog povreda. Poveli smo nekoliko mladih igrača sa nama, ali važan je ovo meč i za nas. Nismo opterećeni time da li će mladi debitovati protiv Trabzona ili ne - zaključio je trener Ferencvaroša.

Ukoliko Trabzon večeras pobedi Ferenc, što sada deluje vrlo verovatno, Zvezda će takođe morati da pobedi Monako ukoliko želi da obezbedi mesto u drugoj fazi Lige Evrope. Pritom, crveno-beli će morati da slave sa većom razlikom od Turaka, pošto Trabzon trenutno ima bolju poziciju kada je u pitanju gol-razlika.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading