DELIJE GA NE PAMTE PO DOBROM: UEFA odredila sudiju za meč Monako - Crvena zvezda

Autor:

Sport

01.11.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je svedok velikih stradanja crveno-belih, ali i jedne važne pobede.

DELIJE GA NE PAMTE PO DOBROM: UEFA odredila sudiju za meč Monako - Crvena zvezda

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Luj II" protiv Monaka igraju poslednji meč grupne faze Lige Evrope.

Crveno-beli su sada saznali i ko će deliti pravdu na pomenutoj utakmici, pošto je delegirana sudijska ekipa.

UEFA je odlučila da na centru bude Holanđanin turskog porekla Serdar Gozubujuk.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serdar Gozubujuk

Radi se o čoveku koji je u martu ove godine bio glavni arbitar prvog meča osmine finala Lige Evrope Glazgov Rendžers - Crvena zvezda na "Ajbroksu", koji je pripao Škotima sa ubedljivih 3:0.

Gozubujuk je tada svirao dva penala, po jedan za obe ekipe, s tim što su "Policajci" svoj iskoristili za razliku od prvaka Srbije. Pritom, Zvezdi je zbog minimalnog ofsajda na početku meča poništen i pogodak.

Inače, to nije jedina utakmica Zvezde na kojoj je sudio holandski arbitar. On se prvi put sreo sa crveno-belima 2016. godine, u porazu srpskog predstavnika od Sasuola (3:0), a dve godine kasnije je sudio meč protiv Spartaka iz Trnave u kom je ekipa Vladana Milojevića prošla u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona posle produžetaka (2:1).

Vratimo se sada utakmici protiv Monaka. Gozubujuku će pomagati Jost van Zujlen i Johan Balder, dok će četvrti arbitar biti Johem Kamphujs. U VAR sobi će sedeti Jeroen Manšot i njegov asistent Rob Dipernik, što znači da kompletna sudijska ekipa dolazi iz Holandije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading