NAJVEĆA UTAKMICA U ISTORIJI KLUBA: Mladost Grafičara na Marakani polaže prvi veliki ispit!

Autor:

Sport

01.11.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Grafičara danas od 16 časova na stadionu “Rajko Mitić” u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije, igraju protiv ekipe Vojvodine, najveću utakmicu u istoriji kluba. Takođe, za većinu mladih momaka trenera Marka Neđića, ovo će biti najveća utakmica u njihovim dosadašnjim karijerama.

NAJVEĆA UTAKMICA U ISTORIJI KLUBA: Mladost Grafičara na Marakani polaže prvi veliki ispit!

Foto: FK Grafičar

FK Grafičar

Teren Marakane o kojem su dečaci tima sa Senjaka sanjali tokom juniorskog staža, predstavljaće njihov najbolji izlog u današnjem odmeravanju snaga sa “lalama” pred širokim auditorijumom.

Republika
 

 

Šef stručnog štaba Marko Neđić je svestan da je pred njegovim izabranicima prilika da pokažu i potvrde da su satkani od materijala za velika dela. Susreti u najmasovnijem takmičenju često donose iznenađenja, pa se skalpu tima iz Novog Sada nadaju i u taboru lidera Prve lige Srbije. 

Republika

Foto: FK Grafičar

Marko Nedić trener Grafičara

 

-Možda i najveća utakmica u istoriji Grafičara. Naš tim godinama proizvodi mladu i talentovanu decu za prvi tim Crvene zvezde, tako da će sutrašnja utakmica da bude prava provera za mlade igrače, da danas kad istrče na stadion Marakane, vide šta ih čeka u budućnosti. Moj stručni štab i ja pokušaćemo da ih relaksiramo i opustimo tako da uživaju i igri. Velikoj većini njih je duel protiv Vojvodine prva od mnogo velikih utakmica koje ih očekuju u karijeri - istakao je trener Marko Neđić i dodao da će njegov tim igrati kao i na svakom meču, na pobedu i gol više.

Pred početak sezone, čelnici Grafičara povukli su odličan potez angažovanjem nekolicine starijih fudbalera koji svojim iskustvom i kvalitetom predstavljaju mentore mlađim saigračima. Pre svih, tu je kapiten Luis Ibanjez koji u biografiji ima upisan zavidan broj velikih mečeva i sigurno će njegovi saveti pred susret sa Vojvodinom biti od velike koristi Kneževiću, Nikolaševiću, braći Mituljikić, Bubnju i ostalim mladim igračima.

Republika

Foto: FK Grafičar

Luis Ibanjez


-Vrlo dobro znamo ko nam je protivnik, reč je o trećoj najboljoj ekipi u celoj Srbiji. Biće sjajna utakmica, jer imamo mlade i perspektive fudbalere, koji imaju kvalitet i sigurno možemo da se nadigravamo. Drago mi je što se vraćam na Marakanu, što se dešava nešto veliko. Кod mlađih, sigurno da trema postoji, ovo su velike utakmice, protiv velikih klubova. Nadam se da će kad počne meč zaboraviti na tremu i igrati najbolje što umeju - naglasio je neumorni Ibanjez i otkrio koji savet je dao svojim mladim saigračima:

-Rekao sam im da igraju kao protiv bilo koga drugog, da daju sve od sebe i da će biti sve u redu. Samo kad daš sve od sebe, možeš da podneseš bilo koji ishod.

Svakako uz Ibanjeza, u Grafičaru se uzdaju i u kvalitete jednog nod najboljih strelaca u istoriji srpskog fudbala, Andrije Kaluđerovića, bivšeg Zvezdinog “AK99” i globtrotera koji je promenio tokom karijere dvocifren broj klubova na tri kontinenta. Npadač rođen u Lovćencu, svojevremeno je nosio i dres Vojvodine, današnjeg rivala Grafičara. 

Republika

Foto: FK Grafičar

Andrija Kaluđerović


-Igramo protiv jednog renomiranog Superligaša i mog bivšeg kluba. Grafičar mora da potvrdi svoj talenat i kvalitet mladih igrača, ali i mi iskusni moramo da budemo pravi. Nadam se dobroj utakmici i prolasku dalje. Našu šansu vidim u brzini, poletnosti, želji za dokazivanjem. Sutra igramo na Marakani, mnogi će prvi put da istrče na taj stadion, eto im šanse da pokažu da zaslužuju redovno na njemu da igraju.

Napadač tima sa Senjaka takođe želi da skine pritisak sa leđa svojih mladih saigrača i prebaci ga na stranu tima iz Novog Sada.

-Vojvodina će imati veći pritisak, oni su favoriti. Naravno, imaćemo i mi, jer u svaki meč ulazimo da igramo fudbal i da pobedimo - konstatovao je Kaluđerović i dodao da je prelep osećaj ponovo istrčati na teren najvećeg srpskog stadiona.

-Prelep je osećaj biti na Marakani posle toliko godina. Vojvodina je klub koji mi leži, što se tiče pogodaka u karijeri. Nadam se da ću i sutra golom pomoći ekipi da prođe dalje - ne ostavlja dilemu Kaluđerović.

Grafičar - Vojvodina

1/16 finala kupa Srbije

Stadion Rajko Mitić, danas od 16 časova

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading