UEFA ISPLATILA MILIONE ZBOG ERIKSENA: Novac otišao na adresu jednog kluba!

Autor:

Sport

30.10.2022

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve posle drame na Evropskom prvenstvu.

UEFA ISPLATILA MILIONE ZBOG ERIKSENA: Novac otišao na adresu jednog kluba!

Foto: Tanjug/AP

Kristijan Eriksen

Fudbalski klub Inter dobio je tri miliona evra od Evropske fudbalske unije (UEFA) kao odštetu zbog srčanih problema danskog reprezenativca Kristijana Eriksena tokom Evropskog prvenstva, koje je održano prošle godine, objavio je "Kalčomerkato".

Eriksen (30) je kolabirao na terenu na utakmici sa Finskom u prvom kolu EP, koja je odigrana 12. juna prošle godine u Kopenhagenu.

On je doživeo zastoj srca u 43. minutu meča, a posle intervencije lekarskog tima na terenu prebačen je u bolnicu. Kasnije je danskom fudbaleru ugrađen defibrilator, zbog čega nije mogao da nastavi karijeru u Italiji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kristijan Eriksen

 


Eriksen je u decembru 2021. napustio Inter, a milanski klub je imao pravo na novčanu odštetu, koju je ovih dana UEFA isplatila.

Kristijan Eriksen je drugi deo prošle sezone igrao za Brentford, a trenutno je član Mančester junajteda.

Tokom svoje karijere Danac je nastupao za Ajaks, Totenhem, Inter, Brentford i Mančester junajted. Najveći trag ostavio je u Totenhemu za koji je na 305 utakmica postigao 69, a namestio 90 golova, ali i u Ajaksu gde je na 163 meča imao skor od 32 gola i 65 asistencija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kristijan Eriksen

 

Za reprezentaciju Danske je na 117 utakmica dao 39, a namestio 26 golova.

Što se tiče vremena provedenog u Interu, Kristijan Eriksen je na 60 mečeva uspeo da da osam golova i namesti još tri, a osvojio je i šampionsku titulu. 

Tri puta je bio najbolji fudbaler Danske, isto toliko puta osvojio je titulu u Holandiji, ali i Kup i Superkup iste zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading