Još jedna zemlja leti iz kvalifikacija za EURO? UEFA PRESEKLA, Čeferin stavio tačku!

Autor:

Sport

12.10.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek "evropske kuće fudbala" se oglasio o gorućoj temi.

Još jedna zemlja leti iz kvalifikacija za EURO? UEFA PRESEKLA, Čeferin stavio tačku!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Čeferin

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je da nema razloga da i Belorusija, poput Rusije, bude izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će se igrati u Nemačkoj.

Ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer nedavno je pisala UEFA i zahtevala da se Belorusija, kao saveznik Rusije koja vodi rat u Ukrajini, isključi iz međunarodnih takmičenja.

- Malo je populistički zahtevati izbacivanje i Belorusije. U ovom trenutku ne vidimo razlog za to. Ako se stvari promene, sigurno ćemo reagovati. Političari bi trebalo da poštuju naše naše pravo odlučivanja. Mi takođe ne propovedamo političarima i vladama šta bi trebalo da učinimo - izjavio je Čeferin u intervjuu za Sport Bild.

 

Belorusiji je dopušteno da nastupa u takmičenjima pod okriljem UEFA, ali će domaće utakmice morati da igra van zemlje i bez prisustva navijača.


Fudbalska reprezentacija Belorusije igraće u I grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine sa Andorom, Izraelom, Rumunijom, Švajcarskom i selekcijom takozvane države Kosovo.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading