PLANETA SE KLANJA NAŠIM LEGENDAMA: Deki nastavio niz - Piksi dobio ulicu u Japanu, Rambo bog u zemlji fudbala, legendu Zvezde veličaju u Hrvatskoj!

Autor: Žarko Sokić

Sport

30.10.2022

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaleri i treneri odlični su ambasadori naše zemlje širom sveta.

PLANETA SE KLANJA NAŠIM LEGENDAMA: Deki nastavio niz - Piksi dobio ulicu u Japanu, Rambo bog u zemlji fudbala, legendu Zvezde veličaju u Hrvatskoj!

Foto: Tanjug/AP

Dejan Stanković, trener Sampdorije i legenda Intera

Velika čast ukazana je Dejanu Stankoviću. On se, kao trener Sampdorije, vratio na „Đuzepe Meacu“, a navijači Intera nisu zaboravili šta je sve uradio za klub. Stanković je tokom karijere odigrao 326 utakmica u dresu „nero-azura“, postigao je 42, a namestio 55 golova i osvojio 15 trofeja.

- Juče, danas i zauvek, Dejan je jedan od nas - pisalo je na transparentu navijača Intera upućenom Stankoviću koji nije mogao da sakrije emocije i zahvalio im se.

 

 

Daleko od toga da je ovo jedina fudbalska legenda zbog koje se širom Evrope i sveta čulo za Srbiju.

PIKSI BOG JAPANA

Dragan Stojković Piksi ima status božanstva u Japanu. On je postao ikona Nagoje za koju je igrao godinama i bio jedan od najzaslužnijih za popularizaciju fudbala u zemlji izlazećeg sunca.

Kasnije je kao trener osvojio titulu sa Nagojom, a jedna ulica u pomenutom gradu nazvana je po njemu. Takođe, kompanija Tojota je u Piksijevu čast napravila model „Pixis", koji je bio proizveden u 60.000 primeraka, što je bila samo još jedna nagrada i zahvalnost za lojalnost koju je pokazao.

MAJSTOR U ZEMLJI FUDBALA

Niko kao Dejan Rambo Petković. Ne postoji strani igrač u Brazilu koji je ikada imao status kakav ima Rambo. Majstor u zemlji fudbala.

Navijači Flamega su jednom prilikom, na utakmici protiv Vasko Da Game, na tribini razvili šetalicu na kojoj je bio lik našeg nekadašnjeg fudbalera i pisalo je „Petković 27.05.2001”.

Tog dana je Rambo doneo titulu Flamengu golom iz slobodnog udarca u 88. minutu i uplivao među besmrtne u Brazilu.

FRANCUZI BJEKA I DŽAJA

Nenad Bjeković i Dragan Džajić imaju posebno mesto u srcima navijača Nice i Bastije. Kada je Nica nedavno gostovala u Humskoj, čelni ljudi ovog kluba doneli su Bjekoviću dres sa brojem devet i njegovim prezimenom u čast svega što je postigao sa timom sa Azurne obale gde je proglašen za igrača veka.

Dragan Džajić je i dalje božanstvo u Bastiji. Prošle godine bio je gost kluba, a navijači su mu posvetili transparent na ćirilici na kom je pisalo:

- U Srbiji si legenda, ovde si divan deo naše istorije!

 

 

KOMŠIJE VOLE LJUPKA

Ljupko Petrović, čuveni trener koji se sa Crvenom zvezdom popeo na krov Evrope, doživeo je ovacije na meču Osijeka i CSKA iz Sofije 2019. godine. Fanovi hrvatskog kluba nisu zaboravili srpskog stručnjaka koji je i dalje najbolji strelac u istoriji Osijeka sa 139 datih golova na 542 utakmice.

Ceo stadion skandirao je njegovo ime i dokazao da u ovom gradu Ljupko Petrović ima mesto u istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading