DELIJE SABOTIRAJU BJEKINO USTOLIČENJE: Bura uoči sutrašnjeg izbora za predsednika FSS

Autor:

Sport

30.10.2022

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Zvezde okupiće se ispred kuće fudbala, s namerom da opstruiraju izbornu sednicu i imenovanje, kako kažu, novog Toleta.

DELIJE SABOTIRAJU BJEKINO USTOLIČENJE: Bura uoči sutrašnjeg izbora za predsednika FSS

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Nenad Bjeković (74) jedini je kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije na izbornoj skupštini sutra, a njegovom imenovanju otvoreno i glasno protive se navijači Crvene zvezde. Popularne Delije negodovanje su najpre isticale na utakmicama voljenog kluba, skandiranjem i transparentima, međutim, kako saznajemo, odlučile su da posegnu za radikalnijim merama.

U Staroj Pazovi sutra će biti održana sednica na kojoj će Bjeković, dosadašnji vršilac dužnosti prvog čoveka FSS, i zvanično preuzeti najodgovorniju funkciju u srpskom fudbalu na period od četiri godine. Ipak, Bjekino ustoličenje žele da pokvare zvezdaši, koji planiraju da se okupe ispred kuće fudbala i opstruiraju izbornu skupštinu.

Republika

Foto: Starsport

Nenad Bjeković

"ČINIO JE ZLODELA"

Za tu priliku spreman je pozamašan navijački arsenal u vidu baklji, topovskih udara i slično da bi izazvali nelagodu kod prisutnih na ceremoniji. Delije, inače, Bjekovića poistovećuju s njima omraženim Tomislavom Karadžićem, bivšim predsednikom FSS, koga optužuju da je pomagao Partizanu da osvaja titule tokom svog mandata.

- Očigledno je da nam neko gura novog Toleta. Bjeković je bio dugogodišnji funkcioner Partizana, čovek koji je, uz Žarka Zečevića, pokojnog Mirka Marjanovića i ostale političke i fudbalske strukture, otimao, krao titule i donosio ih Partizanu. Učinio je mnoga zlodela - stajalo je, između ostalog, u nedavnom saopštenju navijača.

Republika

Foto: Starsport

Delije teraju Bjekovića

ZAHTEVI I ODBIJANJA

Vrhuška saveza, nasuprot tome, ne obazire se mnogo na nezadovoljstvo delija, pa je pre nekoliko dana obznanjeno i rukovodstvo s Bjekovićevim potpredsednicima, članovima izvršnog odbora na čelu... Simptomatično je da i u Zvezdi, od navijača, pa sve do uprave, ne mirišu ni selektora Piksija Stojkovića, kojem je prošle godine priređena ne baš topla dobrodošlica na Marakani. Najbolji srpski klub, takođe, protivi se imenovanju Bjekovića i nedavno je uputio zahtev da se izbori odlože i zakažu nakon Mundijala u Kataru. Međutim, iz saveza su odgovorili da je takav predlog pravno i logički neutemeljen, te da su odgovorni iz Ljutice Bogdana - zakasnili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading