PETRIĆ OPREZAN: Ne smemo da dozvolimo Javoru da ljulja

Autor: Tanjug

Sport

22.10.2022

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateg vicešampiona Srbije izneo očekivanja pred meč sa Ivanjičanima.

PETRIĆ OPREZAN: Ne smemo da dozvolimo Javoru da ljulja

Foto: Starsport

Gordan Petrić, šef crno-belih

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je da veruje u trijumf na predstojećoj utakmici protiv Javora i da se posle nje neće čuti pesma "Ljuljaj, Javore", karakteristična za tim iz Ivanjice.

Crno-beli će u nedelju od 19 časova u Humskoj dočekati Javor u 16. kolu Superlige.

- Imamo dosta utakmice kod kuće, to treba da iskoristimo. Sutra igramo protiv Javora, pa imamo Niš. Sutra moramo da budemo i mudri i pametni i lukavi da bismo dobili utakmicu. Da nam se ne desi sutra "Ljuljaj Javore", ona pesma što se pevala pre 10-15 godina. Nadam se da su svi igrači spremni i očekujem pobedu sutra - rekao je Petrić na konferenciji za medije i dodao:

- Javor dolazi rasterećeno. Kad se nameste, to je teško probiti. Možda sutra pruže najbolju partiju, ko bude bolji, slaviće. Nije naivna utakmica. Voleli bismo da damo gol odmah u prvom minutu. Mora da bude brži pas i prenos lopte. To je nekad moguće, nekad ne. Bili smo tromi protiv Napretka.

Republika

Foto: Starsport

Gordan Petrić

Petrić je najavio određene rotacije u timu zbog zgusnutog raspreda i činjenice da crno-bele naredne nedelje očekuje važno gostovanje Nici u Ligi konferencija.

- Ne verujem da će biti veće rotacije, ali će par igrača sutra da se odmore, da dočekamo sveži meč sa Nicom u Ligi konferencija. Videćemo posle treninga da li ćemo odmoriti Dijabatea i Meniga. Igrači uvek kažu da su spremni, ali videćemo - objasnio je on.

Trener Partizana najavio je da bi igrači iz omladinske škole crno-belih ubuduće mogli da dobiju šansu.

- Igrači najbolje znaju da li su napredovali. Ponašaju se izuzetno profesionalno. Ne mogu da svi dobiju šansu. Od utakmice do utakmice pravimo tim koji može da izađe i donese tri boda. Ja bih voleo da imam 14-15 igrača, pravih seniora i decu iz omladinske škole. Ne bih voleo da dupliram pozicije kad dođe prelazni rok - rekao je Petrić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gordan Petrić

Strateg "parnog valjka" osvrnuo se na šampionsku trku sa Crvenom zvezdom u kojoj Partizan zaostaje pet bodova i na duhovit način prokomentarisao pauzu zbog Mundijala u Kataru.

- Pratim generalno šta se dešava, ali se ne opterećujem. Sve može da se sruši u sedam dana. Ne opterećujem se time da li smo mi sada drugi ili četvrti. Želja mi je da se igrači ne povrede u ovim utakmicama. Posle toga ima dosta odmora, sad je duža pauza. To za organizam možda i nije dobro. Kad dođe pauza, moramo da budemo pametni. Skoro tri meseca, kao da sam u vojsci pešadinac - zaključio je Petrić.

Pred utakmicu 16. kola Superlige protiv Javora Partizan je drugi na tabeli sa 33 boda, dok su Ivanjičani na 14. mestu sa 12 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading