U UŽICE STIŽE METALAC: Sloboda i dalje bez poraza na svom terenu!

Autor:

Sport

22.10.2022

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će osvojiti bodove?

U UŽICE STIŽE METALAC: Sloboda i dalje bez poraza na svom terenu!

Foto: Ivica Milošević

Andrija Ratković

U 15. kolu Prve lige Srbije na stadionu „Radomir Antić" u Užicu gostuje ekipa Metalca. Meč se igra u nedelju sa početkom od 14 časova.

Republika

Obe ekipe nalaze se na sredini tabele. Razlika između šestog mesta na kojem je Metalac, i devetom na kojem je Sloboda je svega jedan bod. Sutrašnji domaćin od starta sezone ne zna za poraz na svom terenu.

Trenutno se nalazi u seriji od pet mečeva bez poraza, četiri puta su podelili bodove, a jednom su uzeli ceo plen. Metalac u ovaj meč ulazi posle dva vezana poraza u ligi. Posle prolaza 1/16 finala Kupa Srbije, pobedom od 4:5 na penale u Novom Sadu nad Kabelom, Metalac se u prvenstvu, nakon neuspeha protiv Jedinstva i Grafičara, okreće trci za preko potrebne bodove u još jednom nesigurnom trenutku.

Plavo-belima će ovo gostovanje biti treće zaredom u devet dana. Za razliku od Kup duela sa srpskoligašem, kada je trener Matković odmarao najbolju postavu, protiv Užičana će izaći punom snagom. Ratković ne sumnja da će se rival postaviti na isti način, baš kao i svi ostali kada prekoputa imaju Metalac.

- Idemo na pobedu, nema tu dileme - rekao je Metalčev napadač Andrija Ratković. - Sasvim je promenjen sistem igre s novim šefom struke i mislim da to tek sada dolazi na svoje. Igraćemo sve bolje i bolje, još je jedino u poslednjoj trećini terena ostalo da popravimo stvari, da definitivno sve te šanse rešimo golom. Mi za to imamo i timske ideje, posebno iz tranzicija, ali i individualce, samo je potrebno da ih dobro podesimo.

Republika

Foto: Ivica Milošević

Andrija Ratković

 

- Dva prethodna poraza, ako gledamo samu igru, nisu po mom mišljenju bila rezultatski realna i to bi se videlo da smo bili snalažljiviji u napadu. Očekujem da nišanske sprave konačno prorade protiv Slobode. To bi imalo poseban značaj, jer rivalstvo klubova, koji pripadaju Zapdnoj Srbiji, nije obično. Bio sam saigrač nekim njihovim sadašanjim prvotimcima i mogu reći da neće imati milosti ako opet upadnemo u fazu grešaka. Takvi periodi ne smeju da nam se dešavaju. Biće to dobar meč, Slobodu kod kuće gleda mnogo ljudi, pun stadion je u Užicu tradicija, ali zato će tri boda biti slađa - poručio je Ratković.

GFK Sloboda (Užice) – Metalac (Gornji Milanovac)

Nedelja, 23. oktobar od 14 časova

Stadion Radomir Anitć u Užicu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading