SRBOFOBIJA U SPLITU DOSTIGLA VRHUNAC: Bruka i sramota na "Poljudu" - SKANDALOZAN GEST "Torcide" tokom derbija sa Dinamom! (FOTO)

Autor:

Sport

22.10.2022

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne smiruju se strasti posle hrvatskog "Večitog derbija".

SRBOFOBIJA U SPLITU DOSTIGLA VRHUNAC: Bruka i sramota na "Poljudu" - SKANDALOZAN GEST "Torcide" tokom derbija sa Dinamom! (FOTO)

Foto: YouTube/Printscreen/ULTRAS ATMOSFER

"Torcida" na "Poljudu" tokom derbija Hajduk - Dinamo (1:1)

Fudbaleri Hajduka i Dinama remizirali su rezultatom 1:1 u okviru Prvenstva Hrvatske, a derbi na "Poljudu" ostaće upamćen po incidentima u režiji "Torcide".

Naime, Splićani su na severnoj tribini zapalili srpsku zastavu, koja je pripadala klubu FK Omarska iz Republike Srpske.

Iz pomenutog tima izrazili su čuđenje kako je zastava koja je krasila tribine njihovog stadiona završila na hrvatskom primorju, kao trofej "ozloglašene" hrvatske navijačke grupe, poznate po mržnji prema Srbima.

Naša velika zastava na kojoj je pisalo OMARSKA, duga preko 20 metara je jedno vreme bila izložena na ogradi stadiona. Par dana posle utakmice protiv Sutjeske, primećeno je da zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kod nekoga i da će je vratiti. Ali večeras se pojavljuje snimak kako su paljene zastave na utakmici Hajduk - Dinamo u Splitu, a među njima je zapaljena i naša zastava. Međunarodni skandal, koji će u narednim danima imati svoj epilog. Kako nam dolazi mnogo upita, smatrali smo da nam je dužnost da vas obavestimo - saopšteno je iz FK Omarska na Fejsbuku.

 

 

Podsetimo da je napadač Bruno Petković iz penala doneo bod Zagrepčanima u Splitu, golom iz penala u 72. minutu hrvatskog derbija, a prethodno je strelac vodećeg pogotka za Hajduk bio ljubimac "Torcide" Marko Livaja. Neke stvari se ne menjaju, Hrvati ne mogu bez Srba...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading