TRNOVIT PUT KARIMA BENZEME: Od SKANDAL MAJSTORA, do Zlatne lopte: Karijera i život Francuza materijal su za film!

Autor: Žarko Sokić

Sport

18.10.2022

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadaču Reala bar nikada nije bilo dosadno.

TRNOVIT PUT KARIMA BENZEME: Od SKANDAL MAJSTORA, do Zlatne lopte: Karijera i život Francuza materijal su za film!

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema novi je osvajač Zlatne lopte. Francuz je, apsolutno zasluženo, počistio konkurenciju, te stigao do vredne nagrade.

Ipak, daleko od toga da je Benzemina karijera uvek išla uzlaznom putanjom. Francuz je prošao trnovit put od skandal majstora, do najboljeg igrača na svetu. I na svečanoj ceremoniji za dodelu Zlatne lopte našao je način da dođe u centar pažnje jer su mu tu, kao podrška, bile i žena i devojka (više o tome pročitajte OVDE), a jedan od najvećih skandala koje je napravio vezan je za reprezentaciju Francuske.

On je dugo bio van nacionalnog tima pošto se ispostavilo da je učestvovao u ucenjivanju saigrača iz reprezentacije, Metjua Valbuene. Incident se desio 2015. godine, a po sredi se nalazio snimak iz privatne arhive omalenog veznjaka. Njega su, zbog snimka odnosa sa jednom devojkom, kriminalci ucenjivali za novac, a posrednik između ucenjivača i nesrećnog Valbuene bio je upravo Benzema.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Matju Valbuena i Karim Benzema

 

Benzema je na kraju osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od 12 meseci, a morao je da plati i iznos od 75 hiljada dolara zbog učešća u pokušaju ucene. Sud je utvrdio da Benzema nije imao finansijski interes u celoj priči niti da je znao da vrši krivično delo, pa zbog toga nije otišao na robiju. Propustio je Svetsko prvenstvo na kom je Francuska osvojila trofej, ali je uspeo da se nametne i vrati u nacionalni tim.

Dugo je Benzema bio u senci, pre svih Kristijana Ronalda. Dok je Portugalac bio u Realu važio je za prvu zvezdu tima, pa je i uloga Benzeme bila takva da se podredi timu i Ronaldu. On je to odlično radio, a pravi bum njegova karijera doživela je kada je Kristijano Ronaldo napustio klub. Najbolji igrač planete preuzeo je ulogu lidera i dokazao svoj kvalitet.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo i Karim Benzema

 

Nije tajna da je Benzema kvalitet posedovao i pre Reala. On je osvojio četiri uzastopne titule sa Lionom, pre nego što je doveden na "Santijago Bernabeu" za 35.000.000 evra (s bonusima 41.000.000) i to kada je imao samo 21 godinu. Došao je u Madrid u istom prelaznom roku kao i Kristijano Ronaldo, Kaka, Ćabi Alonso, Raul Albiol, Alvaro Arbeloa, Ezekjel Garaj i Esteban Granero. Sada je, definitivno, ušao u istoriju.

Zanimljiva je i priča o zavoju na njegovoj desnoj ruci. On se 2019. godine povredio na meču protiv Betisa, kada mu je posle uklizavanja Marku Bartri stradao prst. Povreda je bila ozbiljnija, razmatralo se o operaciji, ali je Benzema stisnuo zube, sačekao do kraja sezone, pa se tek onda odlučio za pomoć hirurga.

 

 

Nedugo posle toga povredio se ponovo i tada je odbio da ide na operaciju:

- Imao sam operciju, ali problem je što period oporavka traje dva meseca, a ja sam hteo da budem sa ekipom. Onda sam opet povredio isti prst, ali nemam vremena za novu operaciju tako da zato igram sa bandažom - istakao je tada Benzema.

Karim Benzema je Zlatnu loptu osvojio zasluženo, a sa svojih, skoro, 35 godina (puni ih 19. decembra), on je, nastupajući za dva kluba (Lion i Real), na 763 utakmice postigao 394, a namestio 187 golova. Za reprezentaciju Francuske je igrao 97 puta i uspeo je 37 puta da prevari protivničkog golmana, kao i da doda 20 asistencija.

Karijera mu je protkana skandalima, ali je on uspeo da ispliva i postane najbolji fudbaler planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading