PIKSI I KLOP ZNAJU KAKO: Norveška gol mašina nije imala rešenja samo za Srbiju i Liverpul!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.10.2022

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju i Liverpul Erling Holand neće pamtiti po dobrom.

PIKSI I KLOP ZNAJU KAKO: Norveška gol mašina nije imala rešenja samo za Srbiju i Liverpul!

Foto: Printscreen/TV RTS

Erling Haland na meču protiv Srbije

Od starta nove sezone, nekadašnja zvezda Borusije iz Dortmunda, a sada uzdanica „Građana iz Mančestera“, Norvežanin Erling Haland odigrao je ukupno 16 mečeva u svim takmičenjima i tom prilikom čak 21 put je tresao mreže protivničkih ekipa.

O njegovom vanserijskom ostvarenju govori podatak da je čak u tri navrata od starta sezone uspevao da zabeleži i het-trik, a navijači Mančester Sitija svakako se najradije sećaju pogodaka ljutom rivalu Mančester junajtedu koje je torpedovao sa tri pogotka, a na ostvareno je nadovezao i dve asistencije kojima je velikom rivalu nanešen poraz kojeg će se dugo sećati.

Međutim, sve navedeno pada u vodu kada se zna da su od početka sezone 2022/23 samo dvojica ljudi uspeli da pronađu recept kojima se Erling Haland može zaustaviti.

Krajem jula meseca u okviru Komjuniti Šilda, kao i dva i po meseca kasnije u nacionalnom šampionatu, Erling Haland nije uspeo da pronađe rešenje za odbranu Liverpula, a posebno mu je teško pao poraz koji je njegov nacionalni tim doživeo u odlučujućem susretu UEFA Lige nacija protiv selekcije Srbije.

Srpski reprezentativci predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem slavili su u Oslu rezultatom 2:0, a zvezda norveškog nacionalnog tima ne samo da nije uspela da zatrese mrežu Vanje Milinkovića-Savića, već je navedenim neuspehom ostala i bez plasmana u elitni rang najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja.

 

 

O veličini uspeha koji su ostvarili Jirgen Klop i Dragan Stojković govori i podatak da je od momenta oblačenja nebesko-plavog dresa „Građana“, Erling Haland već srušio jedan od rekorda koji je smatran teško dostižnim. U okviru engleske Premijer lige njemu je bilo potrebno samo osam mečeva da postigne tri het-trika.

Uz sve navedeno mora se istaći i još jedan podatak koji se može svrstati u rubriku „verovali, ili ne“. Kada god je Erling Haland tresao perotivničke mreže, njegova ekipa nije gubila susret. Jedini put kada se to nije dogodilo, zbilo se u reprezentativnom dresu kada je i pored pogotka, selekcija Norveške poražena na gostovanju od reprezentacije Slovenije rezultatom 1:2.

Vanserisjki fudbaler ipak mora još mnogo da uči kako bi nadvisio srpskog trenerskog vuka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading