POSLE KRAHA U MAĐARSKOJ: Šta je potrebno Zvezdi da bi obezbedila proleće u Evropi?

Autor:

Sport

14.10.2022

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su poraz u Budimpešti, pošto je bolji od njih bio mađarski Ferencvaroš sa 2:1.

POSLE KRAHA U MAĐARSKOJ: Šta je potrebno Zvezdi da bi obezbedila proleće u Evropi?

Foto: Tanjug/AP

Videli smo dva potpuno različita izdanja crveno-belih. Prvo poluvreme je bilo za zaborav, a beogradski tim nije uspeo da stvori šansu pred golom domaćina.

U nastavku se sve promenilo, Zvezda je postigla gol, jedan joj je poništen zbog VAR-a, šanse pred golom Ferencvaroša su se ređale, ali jedna neopreznost posle prekida koštala je Crvenu zvezdu boljeg rezultata. Dva kola pre kraja, crveno-beli se nalaze u vrlo nezavidnoj situaciji.

Za dve sedmice na "Marakanu" stiže Trabzon, a ako Zvezda želi proleće u Evropi, pa makar to bilo i u Ligi konferencija, pobeda ne sme da dolazi u pitanje. Ukoliko Trabzon padne u Beogradu, vrlo značajan rezultat će biti i onaj iz Mađarske, gde Ferenc dočekuje Monako. Ukoliko Mađari stignu do pobede, kojom bi obezbedili prvo mesto, Zvezda, Monako i Trabzon bi u poslednje kolo ušli izjednačeni sa šest bodova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa utakmice u Budimpešti

Izabranicima Miloša Milojevića ne bi išlo u korist to što bi Trabzon u poslednjem kolu dočekao na svom terenu rasterećene Mađare, a Zvezdu bi očekivalo pakleno gostovanje Monako, pa bi vrlo verovatno samo pobeda ostavljala Zvezdu u Evropi.

Slična situacija bi bila i da u Mađarskoj bude nerešeno, a da Zvezda savlada Trabzon. Mađari bi obezbedili prolaz dalje, što bi Turcima olakšalo posao u poslednjem kolu, a Zvezda bi morala da se čupa u Kneževini.

Ukoliko na "Marakani" bude nerešeno protiv Trabzona, Zvezda bi bez Evrope mogla možda da ostane i posle samo pet kola, ako bi Monako slavio u Mađarskoj. Isti ishod je naravno ako Trabzon slavi u Beogradu, kada bi šanse Crvene zvezde za LIgu konferencija bile u domenu teorije.

Jasno je da Miloša Milojevića i njegove fudbalere čeka izuzetno težak, gotovo nerealan zadatak. Pobeda protiv Trabzona za dve nedelje je imperativ, a onda bi u zavisnosti od ostalih rezultata, Zvezdu u nekom od dva evropska takmičenja ostavljala pobeda ili remi u gostima protiv ekipe Monaka.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading