IZGLEDA NEOBIČNO, ALI DAJE REZULTAT: Gordan Petrić kao Boža Dunster, čudne metode izvlače maksimum iz igrača!

Autor: Žarko Sokić

Sport

10.10.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana preporodio je crno-bele, a sigurno će ostati upamćen, bar po jako zanimljivim izjavama koje opuštaju i motivišu fudbalere.

IZGLEDA NEOBIČNO, ALI DAJE REZULTAT: Gordan Petrić kao Boža Dunster, čudne metode izvlače maksimum iz igrača!

Foto: Starsport

Gordan Petrić

"Što na umu, to na drumu!"

Ovom frazom definitivno se služi šef struke Partizana Gordan Petrić. Na vrućoj stolici tima iz Humske zamenio je - Iliju Stolicu čiji "proces" je ostavio po strani i bez dlake na jeziku krenuo je u borbu za bodove i povratak Partizana u vrh.

U Sremskoj Mitrovici se desio loš dan i kiks koji se može smatrati katastrofom, ali ako pogledamo ostalo - Petrić je "skinuo Partizan sa aparata". I to specifičnim izjavama i metodama kojima je opustio igrače koji su ponovo počeli da uživaju na terenu i igraju fudbal kako znaju. Lepršavo!

Gordan Petrić je tim preuzeo kada su svi bežali od dolaska u Humsku, nešto slično kao i prvi selektor Jugoslavije sa Svetskog prvenstva 1930. u Montevideu, Boško Simonović. Popularni Boža Dunster "dočekan je na nož" od strane javnosti, nije mu se puno verovalo, ali je on svojim čudnim metodama i, za mnoge neobičnim ponašanjem, uspeo da izvuče maksimum iz igrača, te stigne do polufinala Mundijala, a pritom savlada i Brazil.

Republika

Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Gordan Petrić

 

Paralela između Petrića i Simonovića je više nego jasna, obojica, na svoj način, rade odličan posao! 

Stigla je pobeda u Kelnu kao velika nagrada, trenutno prvo mesto u grupnoj fazi Lige konferencija, čak i u šampionatu ide daleko bolje nego u vreme Stolice, a da je bilo malo više sreće možda bi Partizan dobio i derbi, te dodatno prišao Zvezdi na tabeli.

Na 14 utakmica je Petrić vodio crno-bele i ima devet pobeda, ali će pored rezultata definitivno ostati upamćen i po izjavama. 

Podsetimo se šta je sve Petrić govorio od kad je stigao na klupu Partizana...

10. septembar, pred Lučane

- Pitao sam Fergusona zašto mu je O'Šej igrao desnog beka. On mi je rekao: "Balans". Kad igraš Premijer ligu, treba ti šest visokih igrača da bi branio prekide. Ja bih voleo da imam taj balans. Ako imam tri slična igrača - Belić, Traore, Fejsa, treba mi različitost. U tom balansu bih voleo da ne pogrešim.

11. septebar, posle Lučana

- Problematicno je bilo branjenje prekida. Negde mora da curi. Trenutno je tako. Prošle godine je bilo par igrača koji su drugačije branili prekide. Neki igrači koji su otišli. Drago mi je što su igrači počeli da se smeju, da uživaju u igri.

14. septembar, pred Nicu

- Gledali smo tri utakmice, poslednju u prvenstvu gde su dobili, tu mi je ekipa delovala kao da ne igramo najjačom sa kojom smo dosad igrali. Kad to kažem mislim da je Zvezda čak bolja od Nice. Prvo poluvreme protiv Kelna je to donekle potvrdilo, ali je drugo pokazalo da imaju dobre igrače, pa sam mišljenje promenio. Igramo protiv ekipe koja trenutno spava i koja uvek može da se probudi.

 15. septembar, posle Nice

- Ajde, imam konferenciju, uživo smo - poručio je Petrić sagovorniku, za koga se ispostavilo da je Zoran Bata Mirković.

- Ne mogu Batu da prekinem. Jesmo u lajvu stvarno? - upitao je Gordan, što je izazvalo smeh među prisutnima, a Petrić je otkrio šta je Mirković poručio novinarima

- Pozdravlja vas sve, vi ste njemu odlični.

Petrić je prokomentarisao to što su Partizanu levi bekovi Slovackog i Nice dali golove:

- Moraćemo u narednom periodu da obratimo više pažnje na te leve bekove.

17. septembar, pred Radnik, posle Nice

- Menig nije bio spreman, kao ni Pavlović, ali sam im rekao da sede na klupi da malo "plašimo" Nicu. To nekome izgleda smešno, ali ja sam to stvarno rekao. Da sam ih izveo i na zagrevanje, možda bi oni pomislili "evo ih ova dvojica, pa će rešiti utakmicu“.

28. septembar, posle Radničkog SM

- Rekao sam saradnicima da mi nešto smrdi, da ćemo možda dobiti "kokošku" i dobili smo takav gol. Posle poraza sam poceo prvo od sebe da vidim gde sam ja pogrešio.

8. oktobar, posle Kelna, pred Voždovac

- Ne znam ja da je Menig povređen. On je legao verovatno da ukrade vreme, što je malo problematično.

Govorio je i o Svetozaru Markoviću:

- Svetozar Marković je dečko koji je nesporno talentovan, koji ima dosta godina ispred sebe. Postigao je par golova, možda mu je malo ''kockasta glava'' pa ta lopta ide malo drugačije.

Republika

Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Svetozar Marković

 

9. oktobar, posle Voždovca

- Kladio sam se sa nekim drugarima da kad Partizan da četiri gola imam ručak ili večeru od njih, tako da mi do sada ne ide loše. Možda ću se malo ugojiti, kažu da to ide zbog redovne ishrane, ali kad drugari plaćaju.

Zaista, specifičan rad Gordana Petrića koji će ostati upamćen kakav god rezultat doneo. A sa njim na čelu, crno-beli brod koji je pre njegovog dolaska skoro pa potonuo, vraća se na površinu. Nešto poput Jugoslavije predvođene Boškom Simonovićem 1930. godine. Verujemo da nas tek čeka zabava u režiji harizmatičnog Gordana Petrića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading