LAKŠI TRENING CRNO-BELIH: Partizan se PROŠETAO kroz Skoplje i napravio SJAJNU UVERTIRU za Baskoniju! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

10.10.2022

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana upisali su drugi trijumf na Jadranu.

LAKŠI TRENING CRNO-BELIH: Partizan se PROŠETAO kroz Skoplje i napravio SJAJNU UVERTIRU za Baskoniju! (VIDEO, FOTO)

Foto: Aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Zakucavanje Lesora u Skoplju

Partizan je u 2. kolu AdmiralBet ABA lige rutinski nadigrao MZT u Skoplju rezultatom 92:74.

Crno-beli su napravili sjajnu uvertiru za novi evroligaški izazov, pošto u petak gostuje Baskoniji.

"Parni valjak" je pitanje pobednika praktično rešio u prvoj četvrtini, kada je stekao čak 16 poena viška, na krilima odličnog Egzuma. Njemu se u drugom kvartalu priključio Naneli, pa je pomenuti tandem sa dvocifrenim učinkom okončao prvo poluvreme.

Republika

Foto: Aba liga/KK MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Detalj sa meča MZT - Partizan

MZT je pokušavao da pripreti, pretežno šutevima sa distance, ali ni u jednom momentu nije uspeo da razliku svede na jednocifrenu.

Australijanac i Naneli su na kraju bili najefikasniji u crno-belom taboru sa po 17 poena, a Madar je dodao 12. MZT je predvodio Mićović sa 18 poena (4/8 trojke), raspoložen je bio i Kefi sa 17, ali nedovoljno za zahuktali "Parni valjak".

Podsetimo da se od 18 časova igra derbi 2. runde Jadrana, Crvena zvezda u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuje Budućnost, a meč možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

MZT - Partizan 74:92 (9:25, 23:23, 20:21, 22:23)

Kraj meča - Partizan ubedljiv u Skoplju!

 

 

39. minut - Obradović je iskoristio veliku razliku kako bi ukazao šansu mladom Jovanoviću.

37. minut - Prelep potez Trifunovića koji je rivala "okrenuo" leđima, poentiravši uz prekršaj (86:65). Mićović je uzvratio svojom četvrtom trojkom, čeka se samo konačan rezultat.

35. minut - Tristan Vukčević je spojio pet poena (79:58), a onda je Koprivica načinio nesportsku ličnu grešku. Turčin je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a Kefi je dao novu trojku, a onda je ponovo precizan bio Vukčević - 81:62!

 

 

33. minut - Egzum je postigao prve poene za Partizan u poslednjoj četvrtini (71:52), dok je na drugoj strani Mićović dao novu trojku za 71:55!

31. minut - Promašaji na obe strane, bez promene rezultata  koji je identičan kao na kraju 3. kvartala.

Crno-beli sa 17 koševa viška ulaze u poslednju deonicu - 69:52!

29. minut - Nakon "buđenja" Pantera, koji je bio precizan van linije 6,75, Partizan je poveo sa 67:48, potom je Maksvel poentirao u reketu, a u narednom napadu Lesor je bio polovičan sa linije penala - 68:48!

27. minut - Maksvel je dao novu trojku za domaće (45:58), a onda je Egzum poentirao pod faulom. Australijanac je pogodio i dodatno slobodno bacanje, crno-beli rutinski održavaju vođstvo.

 

 

25. minut - Naneli je nastavio da briljira, Žocova četa je ponovo na 16 poena viška - 56:40.

23. minut - Dva precizna šuta sa distance vezao je nekadašnji košarkaš Mornara, Makedonci su prišli na 48:38. Seriju domaćina od 6:0, koju je kreirao Mićović, prekinuo je Madar sa linije penala. Izraelac je iznudio faul prilikom šuta sa poludistance, a potom mu ruka nije zadrhtala. "Parni valjak" se zatim odbranio, a Naneli je postigao svoj 12. poen za 52:38.

21. minut - Mićović je trojkom otvorio drugi deo igre, a potom je Partizan igubio loptu, pošto je proteklo vreme predviđeno za napad (48:35).

Partizan vodi na poluvremenu rezultatom 48:32!

 

 

Kod makedonskog predstavnika istakao se Kefi sa 14 poena, dok je Stojanovski blizu dvocifrenog učinka sa osam. Kod Partizana najbolji je bio Egzum sa 12, a Naneli je odigrao sjajnu drugu deonicu i ima deset koševa.

20. minut - Lesor je lepo proigrao Papapetrua koji je rutinski realizovao zicer - 48:32!

19. minut - Propustio je domaćin par prilika da smanji deficit, a izgubljenu loptuMZT-a surovo je kaznio Naneli, na proigravanje Egzuma (43:28).

17. minut - Kefi je pogodio sa distance, ali je usledio hladan tuš za domaće od strane Nanelija, koji je postigao važan pogodak sa distance. Partizan vodi sa 41:28...

15. minut - Stojanovski je dao svoju drugu trojku, ali MZT nije uspeo da značajnije smanji zaostatak (19:36). 

13. minut - MZT je uspeo da pronađe svoju igru, Mićović je proigrao Jitoglua, prethodno je Kefi postigao svoj šesti poen, a Željko Obradović je zatražio tajm-aut kako ništa ne bi prepustio slučaju. Gostujući sastav i dalje ima ubedljivu prednost - 33:16.

11. minut - Vojdan Stojanovski je drugu četvrtinu otvorio preciznim šutem van linije 6,75, ali je usledio munjevit odgovor Madara - 28:12

Silovito izdanje crno-belih koji su prvi kvartal okončali sa 16 poena prednosti

 

 

10. minut - Kevin Panter je, pogodivši oba penala, gostima doneo najvećih 14 koševa viška (19:5), Maksvel je uzvratio istom merom, ali za sada sve ide po planu kluba iz Humske... Egzum je prvi kvartal okončao sa šest vezanih poena i čini se da je namestio nišanske sprave na početku sezone, nakon 22 koša koliko je dao Albi u Berlinu.

9. minut - Papapetru je maestralno proigrao Egzuma, koji je pogodio trojku iz ugla. Partizan je prvi put došao do dvocifrene razlike - 17:5 je u Skoplju!

 

 

7. minut - Izuzetno tvrd period meča, praktično bez koša uz obilje grešaka - još uvek je "lus osam" u korist Obradovićevih izabranika.

5. minut - Partizan je malo "ukočio", Naneli je pogodio dva od četiri slobodna bacanja - 11:3!

3. minut - Kefi je uspeo da prekine niz gostiju od devet vezanih poena, na isteku trećeg minuta igre MZT se upisao na semaforu, crno-beli su znatno bolje ušli u meč od makedonskog predstavnika na Jadranu i vode rezultatom 9:2.

1. minut - Furiozan početak Partizana! Madar je postigao prve poene na meču (0:2), a zatim je Lesor u dva navrata poentirao na obruču. Sve je to praćeno dobrom odbranom "Parnog valjka" koji je meč otvorio sa prednošću od 6:0!

 

 

 

 

Počeo je meč u Skoplju!

Partizan je na otvaranju regionalnog takmičenja "stotkom" protutnjao kroz "Draženov dom", a "Grobari" se nadaju da će i makedonski predstavnik lako položiti oružje, poput Cibone u "balkanskom klasiku".

Ipak, izabranici trenera Željka Obradovića u međuvremenu su pretrpeli težak evroligaški udarac, pošto su deklasirani od Albe u Berlinu (100:84). "Parni valjak takmičenje u eliti nastavlja već u petak, gostovanjem Baskoniji, a ima imperativ da u makedonskoj prestonici napravi trijumfalnu uvertiru pred put na Pirineje.

MZT, povratnik u Admiralbet ABA ligu, u 1. kolu je zabeležio ubedljiv poraz od branioca titule. Crvena zvezda je slavila u dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatom 87:67, a sastavu iz Skoplja raspored nikako ne ide na ruku jer u rve dve runde igraju protiv "top 2" favorita za osvajanje "prstena".

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading