Dule Savić poručio uoči žreba za EURO: Izbeći komšije, da ne bi bilo rata!

Autor: M.S.

Sport

09.10.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije od samostalnosti naše države nije igrala na Evropskom prvenstvu, a poslednji nastup bio je kao SR Jugoslavija na EVRO 2000. u Holandiji i Belgiji, kada su upravo "lale" slavile 6:1 u četvrtfinalu.

Dule Savić poručio uoči žreba za EURO: Izbeći komšije, da ne bi bilo rata!

Foto: ST/D. KADIĆ

Dule Savić

Tada je kapiten "plavih" bio sadašnji selektor našeg nacionalnog tima Dragan Stojković Piksi, koji će prisustvovati današnjem žrebu u Frankfurtu (12.00, RTS 1) za kvalifikacije za EVRO 2024. u Nemačkoj.

ŠEŠIRI PRED ŽREB

PRVI

Hrvatska, Italija, Holandija, Španija, Portugal, Belgija, Danska, Mađarska, Poljska i Švajcarska

DRUGI

Češka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Engleska, Francuska, Izrael, Vels, Srbija, Škotska i Finska

TREĆI

Albanija, Jermenija, Island, Crna Gora, Republika Irska, Rumunija, Slovenija, Švedska, Ukrajina i Norveška

ČETVRTI

Azerbejdžan, Bugarska, Farska Ostrva, Gruzija, Grčka, Kazahstan, Luksemburg, Turska, Severna Makedonija i tzv. država Kosovo

PETI

Belorusija, Estonija, Gibraltar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Slovačka, Kipar i Severna Irska

ŠESTI

Andora, Lihtenštajn i San Marino

Srbija je u drugom šeširu i potrebno je da prilikom izvlačenja bude među prva dva mesta da bi se plasirala na kontinentalnu smotru, ali mogla bi da izvuče komšijske selekcije, gde fudbal ne bi, verovatno, bio u prvom planu. Tačnije, iz prvog šešira u Beograd može doći Hrvatska, a mnogima je u sećanju ostao duel iz 2013, kada je Josip Šimunić napravio krvnički start nad Miralemom Sulejmanijem na Marakani. Iz trećeg šešira tu su Albanija i Crna Gora. Posebno sećanje je na prvu pomenutu selekciju i dron sa zastavom mape "velike Albanije" iznad stadiona Partizana, kada je utakmica, pre osam godina, prekinuta zbog sukoba igrača i upada navijača na teren.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Dule Savić

Da bi bilo dobro izbeći komšije, u razgovoru za Srpski telegraf smatra i Dušan Savić, legenda našeg fudbala.

- Naravno da je bolje da ne igraju iz mnogo razloga, sve treba da se bazira na fudbal, a verujem da će UEFA voditi računa da ne dođe do ovih susreta. Neka sve bude sportski, a ne da se dogode neredi jer je stadion mesto gde lako mogu da izbiju neki incidenti - rekao je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading