POKER PROTIV MAĐARA I ŠOK U KELNU: Večiti položili evropski ispit sa ČISTOM DESETKOM!

Autor:

Sport

08.10.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelepo veče za srpski fudbal.

POKER PROTIV MAĐARA I ŠOK U KELNU: Večiti položili evropski ispit sa ČISTOM DESETKOM!

Foto: Starsport, Tanjug

Crvena zvezda i Partizan pišu istoriju srpskog fudbala! Večitim rivalima nije prvi put da pobede u istom danu na međunarodnoj sceni, ali deklasiranje Ferencvaroša na Marakani (4:1) i istorijska pobeda u Kelnu (1:0) u Ligi konferencija doneli su Srbiji ceo bod na UEFA rang-listi koeficijenata. Tako je sada 11. mesto gotovo zacementirano, imamo 30,375 bodova, a 12. Norveška 28,250, dok je deseta pozicija, na kojoj je sada Austrija (32,600), nikada bliže. A šta to znači?

BEZ USLOVA U ELITU

Aktuelna 11. pozicija bi i u sezoni 2024/2025, kao i jeseni pre, donela jedno direktno mesto u Ligi šampiona, pod uslovom da elitno takmičenje ili Ligu Evrope, a samim tim mesto u Ligi šampiona, ne osvoji neki od timova koji to pravo ne obezbedi kroz nacionalno prvenstvo. Međutim, deseta pozicija, na kojoj je trenutno Austrija, briše taj uslov, pa naš prvak, bez obzira na sve, ide u elitno takmičenje, a vicešampion u drugo kolo kvalifikacija. Međutim, ako večiti rivali nastave s ovakvim partijama, ni deveto mesto, na kojem je Belgija (34,000), nije nedostižan san. A to bi značilo da bi naš viceprvak kretao od trećeg kola kvalifikacija, uz još neka pomeranja po pitanju starta kvalifikacija za ostale naše ekipe.

Sve ovo omogućila je borbena igra oba srpska tima, kako stranih tako i domaćih i mladih igrača. Zvezda je oduševila načinom na koji je pritiskala Ferencvaroš, Kanga i Katai su golovima potvrdili klasu, ali je posebno oduševio mladi Stefan Mitrović, koji je postigao novi gol u Evropi. On zbog toga nije krio oduševljenje.

- Čim sam primio loptu, znao sam da ću postići gol. Hvala Šilji (Aleksandar Pešić) na asistenciji. Izuzetno sam srećan i nadam se da ću postići još mnogo golova u dresu Crvene zvezde. Prijaju nam ubedljive pobede, daju nam samopouzdanje i želimo da napadnemo prvo mesto u grupi - rekao je Mitrović.

Republika

Foto: Starsport

Mitrović i Kanga

NE LEPO, VEĆ PRELEPO

S druge strane, osim strelca jedinog gola u Kelnu Svetozara Markovića, koji je rekao da mu je to najvažniji gol u karijeri, oduševljenje nije krio ni mladi Andrija Pavlović. Trener Gordan Petrić iznenadio je sve ulogom koju mu je dao, a on se odužio odličnom partijom.

- Poginuli smo i zasluženo slavili. Možda neko kaže da nije bilo lepo, meni je bilo prelepo. Mnogo nam znače ova tri boda za stvaranje sna, a to je prezimljavanje u Evropi - poručio je Pavlović.

Republika

Foto: Starsport

Pavlović oduševio u Nemačkoj

Zvezda u top 10 Lige Evrope

Pokerom golova na Marakani Zvezda nije samo deklasirala Ferencvaroš, već je ušla i u top 10 najefikasnijih ekipa Lige Evrope. Naime, crveno-beli su došli do 249 golova u drugom po rangu UEFA klupskom takmičenju. Prvi ispred je Anderleht (255), a dalje na listi ka vrhu slede Ajaks (257), Roma (263), Sevilja (269), PSV (294), Sporting (295), Briž i Inter sa po 297 golova, te neprikosnoveni Totenhem, sa 315 pogodaka.

Petrićeva tajna u kamenom licu

Gordan Petrić preporodio je Partizan. Za nepuna dva meseca je od raštimovanog orkestra napravio tim koji je savladao bundesligaša u gostima, a jedina mrlja mu je poraz od Radničkog u Sremskoj Mitrovici u Kupu Srbije. Mnogi se zato pitaju koja je njegova tajna, šta to igračima radi u svlačionici. Svi fudbaleri ćute kao zaliveni, a to ne otkriva ni njegov izraz lica, koji je isti bilo da gubi od drugoligaša ili dobija tim iz Liga petice. Zaključak se nameće da je ključ upravo u toj smirenosti, da je njome konsolidovao ekipu, uneo im harmoniju u redove, a rezultati su sami došli.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading