Raste broj žrtava tragedije u Indoneziji! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

02.10.2022

05:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravične scene stižu iz Indonezije.

Raste broj žrtava tragedije u Indoneziji! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski susret indonežanske lige između ekipa Arema i Persebaje Surabaje okončan je jednom od najvećih tragedija kada je fudbalski sport u pitanju.

U meču dva najpopularnija indonežanska kluba koji je odigran u gradu Malanga na istočnom delu ostrva Java okončan je pobedom domaće ekipe rezultatom 3:2.

Odmah po okončanju susreta, nezadovoljni navijači poražene ekipe upali su na teren, a pripadnici organa reda bili su prinuđeni da upotrebe sva sredstva kako bi doveli nastalu situaciju pod kontrolu, pa je tim povodom upotrebljen i suzavac. Zbog toga je nastao pravi stampedo u kojem su živote izgubile stotine ljudi.

 

 

- Prvo je došlo do nereda. Do sada je mrtvo 127 ljudi, uključujući i dva policajca. Oko 200 ljudi je ranjeno - istakao je šef policije Istočne Jave Niko Afinta na vanrednoj konferenciji za medije.

Fudbalski savez Indonezije (PSSI) odmah je reagovao usled svih događaja i otkazao je sve mečeve koji je trebalo da se odigraju sledeće nedelje, a Aremi FC je zabranjeno održavanje utakmica na domaćem terenu do kraja sezone.

 

Međutim, poslednje informacije koje stižu iz Indonezije nisu ni malo optimistične. Kako se saznaje broj žrtava u odnosu na ono što je zvanično objavila policija, raste i taj broj je već sada stigao do 130, a slobodno se može reći da su fotografije koje stižu iu Indonezije u najmanju ruku stravične.

 

 

Na osnovu najnovijih podataka koji stižu iz Indonezije, broj žrtava tragedije se popeo na 174.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading