SVE ZBOG POLITIKE! Norveška bez veziste na Srbiju, jedan POTPIS promenio sve (FOTO)

Autor:

Sport

27.09.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada kraj reprezentativne karijere posle 12 nastupa i jednog pogotka.

SVE ZBOG POLITIKE! Norveška bez veziste na Srbiju, jedan POTPIS promenio sve (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 gostuje Norveškoj u Oslu i samo pobeda je vodi u A diviziju Lige nacija.

Rival "orlova" na Uleval stadionu biće bez pomoći defanzivnog veziste Matijasa Normana, ali ne zbog povrede nego politike!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Matijas Norman u crvenom dresu sa brojem šest

On je posle kratke epizode u Lećeu odlučio da potpiše ugovor sa ruskim Rostovom, a Lusa Klavenes, predsednika FS Norveške poručila je da je 26-godišnjak završio sa nacionalnim timom posle 12 nastupa i jednog pogotka.

- Suštinski, nije uloga fudbalskog saveza da kaže bilo šta oko izbora reprezentativaca o njihovom novu klubu, ali nalazimo se u posebnoj situaciji. Ceo norveški i evropski fudbal se slaže da zajedno izvrši pritisak na Rusiju kao na zaraćenu stranu, koja je takođe veoma aktivno koristila pozicije moći u sportu - rekla je Lisa Klavenes.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Matijas Norman (levo) na utakmici Norveške i Holandije

Ona je potom spomenula sankcije ruskim klubovima i istakla da je pre odluke razgovarala i sa selektorom Stoleom Solbakenom.

- Svim ruskim timovima zabranjeno je učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima. Stole (Solbaken) i ja se slažemo da Norman ne može da predstavlja Norvešku sada kada će igrati za novi ruski klub - poručila je predsednica FS Norveške. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
trener

27.09.2022 15:19

Koji licimjeri pa vi se svi mjesate u sport,sto vama norvezanima niko ne zabrani kad ste napali Jugoslaviju.Pa ste istu tu Jugoslaviju i njene sportiste kaznili ..Vi ste sa zapada olicenje licimjera i mrznje ..