Piksi ima plan za Halanda, ali je hladan kao špricer: Lukiću svaka čast, Mitar i Vlahović mogu zajedno!

Autor:

Sport

24.09.2022

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeća je Norveška!

Piksi ima plan za Halanda, ali je hladan kao špricer: Lukiću svaka čast, Mitar i Vlahović mogu zajedno!

Foto: Republika/S. Acevski

Dragan Stojković Piksi

Selektor naše selekcije Dragan Stojković Piksi, ponosan je na svoje izabranike i najavljuje novu borbu i to već u utorak protiv Norveške:

Republika

Foto: Starsport

 

- Meni nije teško da vodim ovakav tim, momci su zaslužili pobedu! Predivno veče u Beogradu, nadam se da će mališanima na tribinama ova utakmica ostati u sećanju. Pokazali smo našu filozofiju i kompaktnost na terenu, iako smo gubili na početku. Takav fudbal želim da vidim. Protiv Norveške nećemo menjati nešto mnogo, ako budu bolji neka nas pobede. Očekuje nas tzv. mini-finale i bićemo spremni za Norvežane- rekao je Stojković za "TV Arena sport".

- Videlo se još jednom da Mitrović i Vlahović mogu da igraju zajedno. Mnogo se žrtvuju za tim. Mitrović je postigao tri gola, a Vlahović je odigrao briljantnu utakmicu i bez gola. Igrao je kao zmaj! Nema veze što nije postigao pogodak, jer se kretao sjajno, ulazio u šesnaesterac, pokazao posvećenost na visokom nivou. Njih dvojica se razumeju jako dobro, stalna su opasnost po odbrane, u svakom trenutku. Mitrović je dobio udarac, ali znajući njega, ne verujem da će propustiti utakmicu pa makar imao bolove. On daje sebe sto odsto, nadam se da nije ništa ozbiljno. Imamo još nekoliko dana, videćemo. Nezgodan je udarac, ali moraju da ga tuku malo, dao im je tri gola- istakao je Piksi na konferenciji.

Posebno je pohvalio Sašu Lukića:

- Sve ovo što se dešava sa njim i ovaj prelepi gol, sve sam to ja znao. Da poseduje fantastične kvalitete kao fudbaler, ozbiljan je momak, imam puno poverenje u njega, njegovu igru, fudbalsku inteligenciju. A, ovo večeras je bila fudbalska disertacija! Fenomenalno. Još kada postignete onako prelep gol, to ne može svako. Odigrao je doktorski i bez pogotka, a nije mu prvi put.

U golbalu Piksi je zadovoljan igrom Srbije, a kako protiv Halanda u utorak, Stojković odgovara:

- Mislim da je predivno veče za nas, briljantna igra, rezultat takođe. Pokazali smo stil igre koji mi gajimo i želimo i dalje da pokazujemo. Primljeni gol nas nije poremetio, naprotiv, dao nam je dodatni motiv da nastavimo sa lepim akcijama, pas igrom i to je dalo rezultat. Svi su uživali, pogotovo klinci i meni je mnogo drago zbog njih, da će ovo veče pamtiti kao prelepo sećanje. Hvaa im na svemu što su uradili za nas večeras. Nisam previše razmišljao o Oslu, samo o ovoj utakmici što je sad za nama. Sledi izazov u Norveškoj, imamo vremena da se pripremimo na najbolji način. Haland? Ja ne igram, to morate da pitate igrače kako da ga zaustave (smeh). Moramo da budemo obazrivi, sa visokom koncentracijom sve vreme. Sigurno ga nećemo markirati, igraćemo zonu, nadam se da ćemo uspeti da ga neutrališemo- zaključio je Piksi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading