PRISAN ODNOS SA IGRAČIMA: Oglasio se selektor pred Ligu nacija - Piksi progovorio o debitantima, spisku za Katar i otkrio šta je prioritet!

Autor:

Sport

19.09.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor "Orlova" izneo utiske pred okršaje sa Skandinavcima.

PRISAN ODNOS SA IGRAČIMA: Oglasio se selektor pred Ligu nacija - Piksi progovorio o debitantima, spisku za Katar i otkrio šta je prioritet!

Foto: ATA Images

Fudbalere Srbije očekuju poslednja dva izazova u okviru grupne faze Lige nacija, a duele sa Švedskom (24. septembar) i Norveškom (27. septembar) najavio je selektor "Orlova" Dragan Stojković Piksi.

Vidim da im je bilo drago da me vide. Moji odlasci su bili podređeni tome da im dam na značaju i da popričamo o nekim obavezama i aktivnostima koje predstoje. Nisam preterano bio negativno ili pozitivno iznenađen njihovim igrama uživo, to vidim i preko televizije, niti sam došao da ih proveravam. Taj odnos mene kao selektora i njih igrača je malo i prisniji. Ono što me raduje je da su u tim razgovorima delovali svi zrelo i motivisano, kako sam i očekivao da bude. Naravno da se razgovaralo o Ligi nacija, ali i onome što predstoji u novembru. Fudbalske teme su bile na stolu - počeo je Stojković, a potom je dodao>

- Ne brinem se previše jer shvatam fudbal kao život. Ono što je tu i na šta možete da računate, to je to. Nema vremena za plakanje i traženje odgovora u sudbini. Pratimo situaciju, igre, ponašanje, ali i kako igraju. Bilo bi pogubno da ja po tom pitanju ne radim ništa. Ovo je situacija, jer se nalazimo na kraju ciklusa Lige navija, da se pruži šansa igračima koji su trenutno to. Na kraju krajeva, koga nema bez njega se može i mora.

Na Piksijevom spisku našla su se i dva debitanta, a reč je o Srđanu Babiću i Stefanu Mitroviću.

Trebalo je trojica da ih bude, ali za sada dvojica... To su igrači koji poseduju talenat i potencijal. Babić je na poziciji koju igra kapiten svog tima i on je bio član generacije sa Novog Zelanda, grupa svetskih prvaka. Moja je želja da ga vidim uzivo i kako sve to izgleda na terenu. Njegove konstantne igre u Primeri zaslužuju svaku pažnju.


Stefan Mitrović je igrač koji predstavlja budućnost srpskog fudbala. On je još mlad, ali njegove karakteristike deluju odlično. Ima brzinu i hrabrost da duele 1 na 1 rešava sa autoritetom. Moja procena, jer postoji mogućnost da bira između dve zemlje, jer su to igrači koji treba da igraju za svoju zemlju.

Selektor je upitan da povuče paralelu između spiska za Ligu nacija i potencijalnog sastava putnika za Katar.

Ovaj je spisak sastavljen za predstojeće dve utakmice. Prioritet su obaveze koje nas očekuju, ne bih o Svetskom prvenstvu. Na ovom spisku je 27 igraca, kompletan fokus je usredsređen na ono što predstoji.

Podsećanja radi, nakon četiri odigrane runde u okviru grupe 4 Norvežani su lideri sa deset bodova, "Orlovi" su sakupili tri manje, sledi Švedska sa tri, dok je Slovenija na začelju sa dva osvojena poena.

 

Standings provided by SofaScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading