Ambasador SAD Kristrofer Hil o Evroprajdu: Srbija je prigrlila toleranciju i različitost!

Autor:

Vesti

19.09.2022

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Američki ambasdor Kristofer Hil izrazio je zadovoljstvo zbog nedavno održanih manifestacija povodom Evroprajda, ali nije želeo da komentariše albanske vesti o planovima za KiM.

Ambasador SAD Kristrofer Hil o Evroprajdu: Srbija je prigrlila toleranciju i različitost!

Foto: pixabay.com/www.profimedia.rs

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je veoma ponosan što je u subotu održan Evroprajd u Beogradu.

Govoreći na konferenciji "US Education, Evropski regionalni forum" u hotelu Metropol, Hil je rekao da smo u subotu uveče u Beogradu imali manifestaciju demokratije i jednakosti, pružanje šanse i tolerancije.

- Bio sam veoma ponosan što je Evroprajd održan ovde. Održavan je u severoistočnoj Evropi, ali ne i u jugoistočnoj. Ovo je zemlja koje je prigrlila različitost, demokratiju i toleranciju u svom napretku - poručio je Hil.

On je dodao da svaka zemlja treba da radi na razvoju demokratije svakog dana u godini.

- Moramo da budemo svesni da ne deli svako naše vrednosti, moramo da budemo sigurni šta su te vrednosti znače i moramo da budemo sigurni da se svet kreće u tom pravcu - istakao je američki ambasador.

Hil nije želeo da komentariše plan za KiM koji se pojavio u albanskim medijima.

- Čuo sam za to, ali sve što mogu da kažem je da mi snažno podržavamo EU i njenim naporima da reši ovaj problem koji je prisutan dugo vremena. Mislim da je vreme za napredak i ohrabrujem ih da daju predloge pred obe strane, ali nije na meni da komentarišem sadržaj tih predloga - rekao je Hil.

Nije želeo da komentariše ni eventualni model dve Nemačke, koji se takođe spominje u medijima kao moguće rešenje kosovskog pitanja.

- EU ima težak zadatak i mi ih podržavamo. Nije im lako i ono što im ne treba to je da ljudi koje ne sede sa njima za stolom daju svoja mišljenja o tome. Mogu samo da kažem da ih podržavamo - rekao je Hil.

Komentari (1)

Loading
Milesa

19.09.2022 17:30

Pa nije baš pokazao da je svestan da ne delimo svi njegove vrednosti