KLJUČNE BITKE ZA ORLOVE: Put do Evropskog prvenstva vodi preko Švedske i Norveške!

Autor:

Sport

22.09.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije će u okviru poslednja dva kola Lige nacija dočekati Švedsku u Beogradu, a zatim gostovati Norveškoj, u možda i ključnoj utakmici za plasman.

KLJUČNE BITKE ZA ORLOVE: Put do Evropskog prvenstva vodi preko Švedske i Norveške!

Foto: Starsport

Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović

Utakmice sa dve skandinavske selekcije dobijaju posebno na značaju kada se uzme u obzir da je žreb grupa za Evropsko prvenstvo 2024. sve bliži. On će se održati u Frankfurtu, 9. oktobra, u jednom od nemačkih gradova u kom će se prvenstvo i održati.

Srbija se trenutno nalazi pri dnu drugog šešira, a loš rezultat u dva predstojeća meča Srbiju može da "gurne" u treći šešir, čime bi plasman na prvenstvo bio dodatno otežan. Ipak, u slučaju makar jedne pobede u dva meča, Srbija će obezbediti mesto u drugom šeširu na predstojećem žrebu. Prvi šešir je, ipak, mnogo daleko.

Evropsko prvenstvo u fudbalu će se održati 2024. godine u Nemačkoj, a jedna zemlja domaćin predstavlja suprotnost prethodnom prvenstvu, koje je održano u čak 11 država. Ukoliko Srbija ne obezbedi mesto na prvenstvu kroz grupu ili baraž, drugi put vodi preko rezultata u Ligi nacija. Prošli put to nije ispalo najbolje po Srbiju, koja je na "Marakani" poražena od Škotske i tako izgubila šansu da se nađe na šampionatu kontinenta.

Standings provided by SofaScore

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading