Svetsko prvenstvo bez dve velike zvezde: Sada je zvanično

Autor:

Sport

21.09.2022

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za dvojicu sjajnih fudbalera neće biti mesta u avionu koji će krajem godine odvesti nacionalnu selekciju Meksika put Katara.

Svetsko prvenstvo bez dve velike zvezde: Sada je zvanično

Foto: Tanjug/AP

Nacionalna selekcija Meksika po osmi put uzastopno biće učesnik svetske fudbalske smotre. Meksikanci su bez većih problema prošli kvalifikacioni ciklus u okviru KONKAKAF zone i sa druge pozicije (ostvaren identičan skor kao i prvoplasirana Kanada), obezbedili vizu za Katar.

Međutim, u novembru put zapadne obale Persijskog zaliva neće krenuti dvojica istaknutih fudbalera. U pitanju su Ćićarito i Karlos Vela.

Selektor Meksikanaca Gerardo Tata Martino još ranije je saopštio da ne računa na usluge fudbalera Los Anđelesa, Karlosa Velu, a sada je odlučio da u Katar ne vodi i tridesetčetvrorogodišnjeg Ćićarita koji se nije nametnuo pred predstojeće takmičenje.

 

 

Obrazlažući svoju odluku selektor Meksikanaca je kratko izjavio:

- Vela se sam sebe eliminisao iz reprezentacije pre tri godine, a umesto Ćićarita biram druge napadače - uistakao je "Tata" Martino.

U prvoj fazi ovogodišnjeg Svetskog prvenstva reprezentacija Meksika nastupiće u "grupi C" zajedno sa selekcijama Argentine, Poljske i Saudijske Arabije, a mečeve prve faze odigraće u Lusailu i Dohi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading