DUH SVETSKOG PRVENSTVA U BEOGRADU: Najznačajniji planetarni fudbalski trofej stiže u srpsku prestonicu!

Autor:

Sport

17.09.2022

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva meseca je ostalo do starta svetske fudbalske smotre.

DUH SVETSKOG PRVENSTVA U BEOGRADU: Najznačajniji planetarni fudbalski trofej stiže u srpsku prestonicu!

Foto: Tanjug/AP

Pehar namenjen svetskom prvaku

Jedan od najvećih planetarnih sportskih manifestacija, svetsko fudbalsko prvenstvo, održaće se u Kataru u periodu od 20. novembra do 18. decembra.

Srpska fudbalska reprezentacija učešće na predstojećem takmičenju obezbedila je osvajanjem prvog mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi, a u prvoj fazi takmičenja odmeriće snage sa nacionalnim timovima Brazila Kameruna i Švajcarske.

Svoj prvi meč puleni selektora Dragana Stojkovića odigraće 24. novembra, a protivnik će im biti petostruki svetski šampion, selekcija Brazila.

Pre nego što naši fudbaleri krenu put Arabijskog poluostrva duh Svetskog prvenstva osetiće se i u Beogradu. Naime, u srpsku prestonicu najvažniji trofej planetarnog fudbala stiže 21. septembra i biće izložena u Tržnom centru "Galerija".

Foto: Instagram.com/cocacolasrbija/printscreen

Trofej Svetskog prvenstva

 

Aktuelni trofej koji se dodeljuje najboljoj svetskoj reprezentaciji delo je italijanskog umetnika Silvija Gacanige izabrano je za novi trofej. Trofej je visok 36.5 cm i sadrži 5 kilograma 18-karatnog (75%) zlata, i vrednost mu se procenjuje na oko 150.000 dolara. Proizveden je od strane kompanije "Bertoni" i ukupne je težine 6.175 kg i prikazuje dve ljudske figure koje drže Zemlju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading