Posle istorijskog transfera Jelene Čanković u Čelsi: Koliko vrede srpske fudbalerke na svetskom tržištu

Autor:

Sport

29.08.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska ženska fudbalska reprezentacija nalazi se pred odlučujućim borbama za plasman na Svetsko prvenstvo.

Posle istorijskog transfera Jelene Čanković u Čelsi: Koliko vrede srpske fudbalerke na svetskom tržištu

Foto: Starsport

Dobitnica Zlatne lopte... Jelena Čanković

Početkom meseca septembra izabranice selektora Predraga Grozdanovića odigraće mečeve sa nacionalnim selekcijama Portugala (2. septembar) i Izraela (6. septembar) nakon kojih će biti poznato hoće li naša nacionalna selekcija uspeti da zadrži drugo mesto u kvalifikacionoj grupi i time obezbedi baraž mečeve za plasman na svetsku smotru ženskog fudbala.

Kao uvertira za predstjeće odlučujuće susrete, srpski ženski fudbal je doživeo veliku čast transferom jedne naše igračice u redove slavnog londonskog Čelsija. Naime, Jelena Čanković je nakon nastupa za subotički Spartak, Barselonu, kao i švedske klubove Vaksjo i Rozengard postala članica londonskih "Plavaca".

Ona je ugovor sa Čelsijem potpisala do leta 2025. godine čime je srpski ženski fudbal dobio još jendog predstavnika u evropskoj eliti ženskog fudbala.

Punih pet godina Jovana Damnjanović nosi dres minhenskog Bajerna i predstavlja perjanicu srpskog ženskog fudbala. Od ovog leta dobila je konkurenciju u pomenutoj Jeleni Čanković. Dobro je poznato koliki novac obitava u evrospkom fudbalu, posebno kada su elitni  klubovi u pitanju, pa samim tim imteresantno je videti vrednost trenutno dve srpske igračice koje nastupaju u ekipama članicama tzv. "Lige 5".

 

Dvadesetsedmogodišnja Jovana Damnjanović koja je ovog leta produžila ugovor sa bavarskim klubom do 2025. godine, po poceni portala "soccerdonna.de" vredi 60.000 evra.

Navedena suma sigurno predstavlja iznenađenje za sve one koji nisu upoznati sa dešavanjima u ženskom fudbalu, ali moramo istaći da je njenu slavu, barem kada je vrednost u pitanju prevazišla Jelena Čanković čija vrednost iznosi 80.000 evra.

Kada je reč o vrednostima ostalih srpskih reprezentativki mogu se izdvojiti još i Alegra Poljak (Real Sosijedad) čija vrednost iznosi 50.000 evra, Milica Mijatović igračica Fiorentine (30.000), kao i najbolja srpska golmanka Milica Kostić (Ekilstuna junajted) čija je vfrednost procenjena na oko 20.000 evrospkih novčanica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading