Srpski ženski fudbal postaje još SIROMAŠNIJI: Zov LIGE ŠAMPIONA je bio jači - jedna od NAJBOLJIH VEZNIH IGRAČICA napustila domovinu!

Autor:

Sport

07.08.2022

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potez koji je možda bio i očekivan.

Srpski ženski fudbal postaje još SIROMAŠNIJI: Zov LIGE ŠAMPIONA je bio jači - jedna od NAJBOLJIH VEZNIH IGRAČICA napustila domovinu!

Foto: Instagram.com/andrijanatrisic4

Jedna od najboljih srpskih veznih fudbalerki odlučila je da se prvi put u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri otisne van granica Srbije.

Andrijana Trišić u novoj sezoni biće igračica ekipe SFK 2000 Sarajevo i sa bosanskohercegovačkim šampionom pokušaće da ostvari iskorak i na međunarodnoj sceni.

Foto: Instagram.com/sfk_2000_sarajevo

Andrijana Trišić u dresu ekipe SFK 2000 Sarajevo

 

Popularna "Njanja" rođena je u Bajinoj Bašti 2. septembra 1994. godine. Fudbalom je počela da se bavi u lokalnoj ekipi OFK Kosmos igrajući uglavnom sa dečacima njenog uzrasta. Pažnju na sebe skrenula je tokom jednog turnira u Guči gde je proglašena najboljom igračicom i pored činjenice da su na turniru učestvovali dečaci.

Sa svega 12 godina dobila je poziv lazarevačkog LASK-a, a po okončanju Osnovne škole prelazi u niški Mašinac sa kojim je nastupala i u elitnom evropskom klupskom takmičenju Ligi šampiona.

Nakon niškog giganta, ponela je dres kruševačkog Napretka čiji je dres nosila do 2013. godine kada je usledio i poziv Crvene zvezde. Članica Crvene zvezde bila je do 2020. godine, s tim što treba naomenuti da je dve sezone provela na pozajmici u ekipi Požarevca.

Beogradsku Marakanu napušta 2020. godine. Kratko vreme je ponovo porvela u ekipi Požarevca, da bi prethdne sezone bila članica zemunske Sloge.

 

Andrijana Trišić se već duži niz godina nalazi na širem spisku selektora Predraga Grozdanovića, ali istovremeno da puno uspeha nastupa za Žensku Futsal reprezentaciju Srbije gde je jedan od nosilaca igre.

Potpuno je jasno da Njanjinim odlaskom u redove "bordo ekipe" iz Sarajeva i ovako ne baš kvalitetan srpski ženski fudbal postaje još siromašniji.

Treba napomenuti da nova sezona u srpskom ženskom fudbalu startuje za dve nedelje. Osam najboljih srpskih ekipa za različitim ambicijama ulaze u novo prvenstvo u kojem je subotički Spartak i dalje apsolutni favorit.

U prvom kolu Super lige Srbije u fudbalu za žene sastaće se:

ŽFK Spartak - ŽFK Mašinac

ŽFU Zvezda B 2018 - ŽFK Sloga Zemun

ŽFK Vojvodina - ŽFK Crvena zvezda

ŽFK TSC - ŽFK Spartak doo

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading