ZVEZDO, PAZI SE: Igrači Trabzona su AŽDAJE! Crveno-beli vrede skoro tri puta manje od Turaka!

Autor:

Sport

14.09.2022

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, dobro je poznata izjava legendarnog Johana Krojfa koji je svojevremeno rekao da nikada nije video vreću novca kako postiže gol.

ZVEZDO, PAZI SE: Igrači Trabzona su AŽDAJE! Crveno-beli vrede skoro tri puta manje od Turaka!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu grupne faze Lige Evrope gostuju ekipi Trabzona, a oba tima su na startu takmičenja doživela poraz, pa im je dobar rezultat na "Sportskom kompleksu Šenol Guneš" imperativ.

Crveno-beli se nadaju da će iskoristiti katastrofalnu formu šampiona Turske, koji je u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima upisao, jednu pobedu, dva remija i četiri poraza.

Ipak, bez obzira na to, Turci su favoriti, ako je sudeći po specijalizovanom sajtu za vrednost fudbalera - "Transfermarktu".

Prema pomenutom sajtu, ukupna vrednost Trabzonovih fudbalera je 152,03 miliona evra, dok Zvezdini vrede skoro tri puta manje, odnosno 54,75 miliona evorpskih novčanica.

Primera radi, ubedljivo najskuplji fudbaler prvaka Srbije je Mirko Ivanić koji se procenjuje na 8.000.000 evra, a čak je i pod velikim upitnikom hoće li uopšte zaigrati protiv Trabzona, dok Turci imaju šest igrača vrednijih od njega.

Republika

Foto: Starsport

Mirko Ivanič

U pitanju su ofanzivni vezista Jusuf Jaziči (17m), golman Ugurčan Čakir (15m), ofanzivni vezni igrač Abdulkadir Omur (10,5), krilni napadač Trezege (10), još jedan igrač koji igra iza špica Anastasios Bakasetas (9,5m) i zadnji vezista Žan-Filip Gbamin (9m). Takođe, istu cenu kao Ivanić ima centarfor Maksi Gomez.

Sa druge strane, posle Ivanića, Zvezda ima četvoricu prvotimaca koji se procenjuju na pet miliona evra. U pitanju su Strahinja Eraković, Osman Bukari, Aleksandar Katai i njegov imenjak Dragović.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković

Ipak, Trabzon ima još šestoricu igrača koji su na "Transfermarktu" skuplji od njih. To su centralni vezni Dorukhan Tokoz (7m), štoper Viktor Ugo i ofanzivni vezista Enes Bardi koji vrede po šest miliona evra, dok se na 5.500.000 procenjuju desno krilo Edin Višća, zadnji vezni Manolis Siopis i napadač Đanini.

Utakmica između Trabzona i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 18.45, a UEFA je za taj meč delegirala nemačkog arbitra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading