ČEKA GA SUD U RODNOM GRADU: Lajpcig predstavio NOVOG trenera posle katastrofalnog starta sezone!

Autor:

Sport

08.09.2022

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački fudbalski stručnjak Marko Roze promovisan je danas kao novi trener nemačkog bundesligaša Lajpciga i poručio je da mu neće biti lako da radi u klubu iz rodnog grada.

ČEKA GA SUD U RODNOM GRADU: Lajpcig predstavio NOVOG trenera posle katastrofalnog starta sezone!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Lajpciga pred meč sa Šahtjorom u Ligi šampiona

Roze je rođen u Lajpcigu 11. septembra 1976. godine, a već je radio u sistemu Red Bula jer je od 2013. do 2017. vodio mlađe kategorije Salcburga, a potom do 2019. i prvi tim austrijskog tima.

Salcburg i Lajpcig imaju istog vlasnika, Ditera Matešica, koji je osnivač kompanije Red Bul, poznatog brenda energetskog pića.

- Stvari će se promeniti malo za mene, sudiće mi se po rezultatima. Moja porodica i ja smo zadovoljni i ponosni zbog mog novog posla. Snažno sam povezan sa domom, Lajpcigom. Nikad nije lako raditi u rodnom gradu. Ljudi će očekivati mnogo od mene i od kluba - izjavio je na zvaničnom predstavljanju Roze, a preneo Lajpcig na društvenim mrežama.

 

Nemac je na klupi zamenio Domenika Tedeska, koji je dobio otkaz posle poraza od Šahtjora na domaćem terenu (4:1) u meču prvog kola grupne faze Lige šampiona.


Marko Roze je u karijeri vodio i Lokomotivu Lajpcig, Borusiju iz Menhengladbaha i Borusiju iz Dortmunda, a sa Lajpcigom je potpisao ugovor do 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading