ČUVAR MARINE U GROCKOJ O NESREĆI SA GLISEROM: Nije prvi put da se tako nešto desi!

Autor:

Hronika

08.09.2022

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nesreći na Dunavu, koja se dogodila sinoć kod Grocke, stradalo je dvoje ljudi, a troje lakše povređeno. O tome kako je do nesreće došlo govori čuvar marine na Dunavu.

Zoran Veljković čuvar u marini na Dunavu u Grockoj kaže da je veliki problem to što se na potezu koji je prošao upravo ovaj gliser nalazi veliki broj barži.

- Nažalost desila se ta nesreća noćas, ali to nije prvi put da se desi takav incident, mada ne ovako ozbiljan. Te barže stoje tu već godinama, nepričvršćene kako treba i bez svetla i noću ovde ima puno ribara koji prolaze brodićima i gliserima i vrlo često se desi da nalete na barže, neko ih izbegne u zadnjem trenutku, neko ih zakači, a ovo je stvarno bila velika tragedija - objašnjava Veljković za Republiku.

To je prostor od jedno dva kilometra, a konkretno na prostoru gde se desila nesreća sa gliserom nalazi se šest barži.

- Kad duva vetar one se okrenu prema plovnom putu i prave veliku prepreku ljudima. Jaka su ulična svetla i kad dolaze čamci sa banatske strane bije nam u oči i nema šanse da ih primetimo - navodi čuvar marine za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading