OTKRIVAMO: Šta se krije iza odluke uprave Partizana da ZABRANI Delijama da naprave koreografiju?

Autor: EKIPA SRPSKOG TELEGRAFA

Sport

31.08.2022

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrvi pred derbi.

OTKRIVAMO: Šta se krije iza odluke uprave Partizana da ZABRANI Delijama da naprave koreografiju?

Foto: Starsport

Delije na meču Crvena zvezda - Pjunik

Kada se međusobno ne tuku, navijači Crvene zvezde i Partizana na različite načine pokušavaju da sapletu jedni druge. 

Tako je i uoči 168. večitog derbija u Humskoj, pošto je uprava crno-belih, gotovo sigurno na nagovor najvatrenijih pristalica, zabranila gostima da naprave koreografiju.

Između delija i grobara postoji višedecenijska netrpeljivost, te kontinuirano pokušavaju da napakoste, naprave smicalicu, izblamiraju suprotstavljenu stranu. Ipak, njihov rat je ovog puta ušao u neku drugu, novu, dimenziju i može se reći da je presedan u navijačkom svetu u Srbiji.

Republika

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Toliko je zapravo odjeknulo i zabolelo najtvrdokornije jezgro sa severne tribine stadiona Marakana da su bili prinuđeni da se oglase saopštenjem.

UNIŠTENA ATMOSFERA

- Ovo pitanje smo postavljali pre mnogo godina i mislili smo da ga više nećemo postavljati, ali očigledno da uprava Partizana nije još prerasla taj nivo iz prošlih vremena. Po cenama karata za derbi, prvo bi se reklo da njima ne odgovara publika na stadionu? Druga stvar koja je nama mnogo bitna i oko koje smo se borili godinama jeste ambijent i sve što ta reč nosi sa sobom! Ničim izazvan, FK Partizan zabranjuje unošenje koreografije, koja se spremala za derbi, i time direktno utiče na ambijent i atmosferu koja se retko gde viđa. Kome i zašto smeta zastava (šetalica), kartoni, baloni, zastavice - pitaju se rezignirane delije i dodaju:

- Na svakom derbiju je sve od pobrojanog korišćeno i nikada ništa nije zloupotrebljeno. U drugim okolnostima bismo reagovali za ovo, ali ovaj put nam je preče da pobedimo i da im odmaknemo na tabeli, ali da znaju svi da ove stvari više nikada neće ovako proći! Zato sada pozivamo sve delije da dođu u najvećem broju dosad i da nosimo svoje igrače do nove pobede - stoji u saopštenju od utorka.

RAZNE SMICALICE

Sve je dobro i donekle podnošljivo dok ne počnu da gore tribine, ali bukvalno da gore, pošto su i jedni i drugi paljenjem stolica i inventara u tuđem dvorištu umeli da pokažu svoju divlju stranu.

Pre nekoliko godina grobari su zvučnicima ispred severa pokušali da utule pesmu delija, što je uzrokovalo incidente, a zvezdaši su umeli da uzvrate transparentom uvredljive sadržine, upućenom grobarima, iznad semafora Marakane.

Zapravo, teško je pobrojati sve pokušaje da se omražena strana ponizi, ali ovaj poslednji svakako je novost i suprotnost navijačkim kodeksima jer atmosfera na mečevima između Partizana i Zvezde u većini slučajeva jedina je svetla tačka najveće i najbitnije utakmice srpskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading