GOMEŠ "NAPAO" VEČITOG RIVALA: Ne može Zvezda da odlučuje o terminu derbija (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

26.08.2022

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rikardo udario na crveno-bele jetr su odbili zahtev crno-belih za pomeranjem utakmice naša dva najveća kluba.

GOMEŠ "NAPAO" VEČITOG RIVALA: Ne može Zvezda da odlučuje o terminu derbija (VIDEO/FOTO)

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš proslavlja gol protiv Vojvodine

Napadač FK Partizan Rikardo Gomeš izjavio je da ne može Crvena zvezda da odlučuje da li će 168. večiti derbi biti pomeren ili ne.

Duel između Partizana i Crvene zvezde u devetom kolu Mozzart Superlige zakazan je za 31. avgust (20.00), a crno-beli su zatražili odlaganje za jedan dan, što je aktuelni šampion odbio.

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš protiv Aleksandra Dragovića na jednom od prethodnih večitih derbija

- Moje mišljenje je da je to Savez morao da promeni. Da ne dozvoli klubovima da odlučuju. Oni igraju u subotu, pa u sredu. A prethodni meč im je bio u utorak. Pogledajte koliko dana više imaju od nas za odmor. U redu je, moramo tako, bićemo jaki i probaćemo da ih dobijemo - izjavio je Gomeš za klupski sajt posle remija na Malti protiv Hamruna (3:3) i plasmana u Ligu konferencija.


Napadač iz Zelenortskih Ostrva traži strpljenje za strance koji su ovog leta pojačali crno-bele.
Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš na utakmici Crvene zvezde i Partizana

- Nekad ljudi ne shvataju da je potrebno vreme za prilagođavanje. Očekuju da čim dođe igrač, na prvoj utakmici, da uradi velike stvari. Ponekad nije tako. Sad je Dijabate dobar, razume kako radimo i igramo, siguran sam da će nam dosta pomoći, kao i njegov sunarodnik Hamidu Traore za koga mi je rekao da je dobar vezista. Prošle sezone sam probao da objasnim Kvinsiju Menigu značaj derbija, koliko je bitan ljudima u klubu i navijačima, razgovaraću i pred ovaj sa Patrikom Andradeom i Dijabateom, mada mi se čini da i oni shvataju kakva nas utakmica čeka i da će biti spremni za sredu.


Najbolji strelac crno-belih poručio je da mu je drago što se ekipa plasirala u grupnu fazu Lige konferencija, ali da nije smela da prokocka vođstvo od 3:1 protiv Hamruna.

- Pozitivno je što smo se kvalifikovali. To je bilo i važno i klubu i igračima. Jedino što smo morali da pobedimo. Vodili smo sa 3:1, ne sme da nam se dešava da onako primimo dva gola, jer na utakmicama poput ove moramo da dižemo samopouzdanje. Verovatno smo se opustili zbog rezultata u Beogradu. Čak i kad ne želite, dešava vam se da se opustite, onda vas rival napadne, zbog čega moramo da naučimo da igramo snažno 90 minuta. U grupnoj fazi svaka ekipa može da postigne gol.

Gomeš je priznao da je meč na Malti odigrao "pod blokadom".

- Primio sam injekciju dan pre meča i jednu neposredno uoči početka utakmice. To je žrtva koju moram da podnesem zbog sebe i ekipe. Jednostavno sam morao. Naravno da sam umoran, uz to je i teren bio katastrofalan, ali uradićemo sve da budemo spremni za Kragujevac. Moramo da pokažemo zašto smo Partizan, demonstriramo karakter iako je malo vremena za oporavak - zaključio je Rikardo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Wllaxy

26.08.2022 18:07

Znači oni treba da se slože sa onim što im ne odgovara samo zato što to vama odgovara!? A savez treba da zanemari prvobitan termin i njihove želje i udovolji vašim!? LoL, jel vam tamo rade lobotomiju čim potpišete za klub?

ONA Mora Biti Prva

26.08.2022 18:54

@Wllaxy - a odlaganja moze zanemariti. CIGANSKO Udbaska ujdurma.

UJDURMA

26.08.2022 18:53

Petokraka I FSS ODLUCUJU ALI ISTO DISE I MISLE.