UKLETA MALTA: Partizan protiv Hamruna nastavio CRNI NIZ! Bez POBEDE SRBA na ostrvu ŠEST GODINA (VIDEO)

Autor:

Sport

26.08.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji put, neki naš klub je slavio na Malti u leto 2016. godine kada je Crvena zvezda bila bolja od Valete u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

UKLETA MALTA:  Partizan protiv Hamruna nastavio CRNI NIZ! Bez POBEDE SRBA na ostrvu ŠEST GODINA (VIDEO)

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige konferencija pošto su u revanšu na Malti odigrali 3:3 sa Hamrun Spartansima i zahvaljujući pobedi od 4:1 u Beogradu prošli dalje.

Zanimljivo da su crno-beli nastavili neugodnu tradiciju na ostrvu u Mediteranskom moru pošto je srpski klubovi nisu pobedili šest godina!

Prethodni put kada je zabeleženo slavlje, bilo je u sezoni 2016/17 kada je Crvena zvezda u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pobedila Valetu 2:1.

Posle toga, krenuo je krah naših timova na Malti, a započeli su ga upravo crveno-beli godinu dana posle Valete u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Florijane.

Izabranici tadašnjeg trenera Vladana Milojevića došli su iz Beograda sa prednošću od 3:0, ali su na gostovanju odigrali 3:3 i prošli dalje.

Nije samo "parni valjak" kiksnuo ove sezone na poznatom ostrvu, a ista sudbina zadesila je fudbalere Radničkog iz Niša protiv Gzire u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Čak, šta više,"meraklije" su morale da se spašavaju pošto su do remija od 2:2 došli pogotkom u 92. minutu.

Zanimljivo da u svim tim utakmicama, samo se jednom desilo da srpski klubovi zbog Maltežana nisu prošli dalje, i to Radničkom iz Niša koji je u revanšu na prepunom Čairu ispao posle penala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading