OSVETNICI VREBAJU PRILIKU ZA OSVETU: Zvezda u prvom šeširu na žrebu za Ligu Evrope!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

26.08.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagradni fond Lige Evrope za sezonu 2022/23 iznosi 465 miliona evra.

OSVETNICI VREBAJU PRILIKU ZA OSVETU: Zvezda u prvom šeširu na žrebu za Ligu Evrope!

Foto: Starsport, Wikipedia

Logo Lige Evrope na Marakani

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope biće održan danas u 13 sati u Istanbulu, a Crvena zvezda će iz prvog šešira vrebati priliku za naplatu dugova starim dželatima iz prošlosti.

Ukoliko se kuglice poklope, prvak Srbije mogao bi na PSV iz Ajndhovena, koji je pre 18 godina zadao težak udarac crveno-belima u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona. Sjajna generacija mladih fudbalera, stasala podno severne tribine stadiona "Rajko Mitić", savladala je favorizovane "filipsovce" na svom terenu sa 3:2, da bi u revanšu u Holandiji doživela istinski brodolom pošto je bilo 5:0 za domaće. Koliko je PSV zapravo bio jak te sezone, svedoči činjenica da je u polufinalu tesno eliminisan od Milana, budućeg prvaka Evrope, pošto je na Filips areni bilo 3:1, odnosno 2:0 za roso-nere na San Siru.

- Priželjkujem PSV. Siguran sam da Zvezda može da se nosi s njima. Nisu PSŽ, Real ili Liverpul. Moji crveno-beli imaju kvalitet, poručio bih im da ako izvuku Holanđane, odigraju hrabro, koncentisano, kao u prvom poluvremenu protiv Makabija, i rezultat će sigurno doći. Neka nam u grupi dođe atraktivan rival, i to puni stadion, a značiće igračima da se odmere s njima i vide na kom su nivou - kaže za naš portal Boško Janković, strelac gola na Marakani pre 18 godina.

Republika

Foto: Starsport

Boško Janković protiv PSV-a

PREŠIŠALI DANCE

Crvena zvezda može i na Mitjiland, danski klub koji će biti u trećoj činiji na žrebu. Dva tima, podsetimo, sastala su se u okviru Grupe F prošle sezone u Ligi Evrope, u Heringu je bilo 1:1, dok je Mitjiland na Marakani slavio sa 0:1 autogolom Kange. Ipak, srpski šampion je grupnu fazu takmičenja okončao na prvom mestu ispred Brage, a danski predstavnik završio je na poziciji tri i evropsko putešestvije nastavio u Ligi konferencija pre Ludogoreca.

Šeširi na žrebu za LE

PRVI ŠEŠIR: Roma, Mančester Junajted, Arsenal, Lacio, Braga, Crvena zvezda, Dinamo Kijev, Olimpijakos

DRUGI ŠEŠIR: Fajenord, Ren, PSV, Monako, Real Sosijedad, Karabag, Malme, Ludogorec

TREĆI ŠEŠIR: Šerif, Betis, Midtjilend, Bode, Ferencvaroš, Union Berlin, Frajburg, Fenerbahče

ČETVRTI ŠEŠIR: Nant, Helsinki, Šturm, AEK Larnaka, Cirih, Omonija, Union San Žiloaz, Trabzon

KAD UEFA NAGRAĐUJE

Ukupan nagradni fond UEFA za ovogodišnje izdanje Lige Evrope iznosi 465 miliona evra, a svaki klub za plasman u grupe drugog po kvalitetu takmičenja dobiće po 3,63 miliona. U zavisnosti od učinka, Crvena zvezda bi mogla dodatno da se opari pošto se svaki bod novčano nagrađuje. Pobeda u grupi premira se sa 630.000 evra, remi sa 210.000, dok će prvoplasirani timovi nakon šest odigranih kola inkasirati dodatnih 1.200.000 evra.

BONUSI ZA UČINAK

Plasman u grupu: 3.630.000 evra

Pobeda u grupi: 630.000 evra

Remi u grupi: 210.000 evra

Pobednik grupe: 1.100.000 evra

Drugi u grupi: 550.000 evra

Šesnaestina finala: 500.000 evra

Osmina finala: 1.200.000 evra

Četvrtfinale: 1.800.000 evra

Polufinale: 2.800.000 evra

Viceprvak: 4.600.000 evra

Prvak: 8.600.000 evra

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading