FIFA SUDIJA ŠOKIRAO: U fudbalu postoji 30 do 40 odsto homoseksualaca! (FOTO)

Autor:

Sport

25.08.2022

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arbitar je u svojoj domovini bio suočen sa homofobijom jer je priznao svoju seksualnu orijentaciju.

FIFA SUDIJA ŠOKIRAO: U fudbalu postoji 30 do 40 odsto homoseksualaca! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Igor Benevenuto, brazilski fudbalski sudija tvrdi da u fudbalu postoji veliki broj ljudi koji kriju svoju homoseksualnost.

- Ako uzmemo sve učesnike u fudbalskom svetu - funkcionere, trenere, igrače i sudije, onda ima sigurno 30 do 40 odsto homoseksualaca ili biseksualaca, odnosno osoba koje su probale seks sa muškarcem - tvrdi Benevenuto, koji je zbog priznanja da je homoseksualac bio suočen sa homofobijom u Brazilu.

 

 

U razgovoru za nemački magazin "Špigel" rekao je da mnogi van fudbala primećuju da je sve više homoseksualnih partnerstava među fudbalerima, kao i prividnih brakova.

- Začudili bi se ko je sve u ovom svetu homoseksualac - istakao je Igor.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Igor Benevenuto

Napomenuo je da u njegovoj domovini homoseksualci moraju da strahuju da pretnje neće ostati samo na rečima ili vređanju preko društvenih mreža.

Igor Benevenuto bio je upitan da li bi preporučio drugim ljudima da kažu svoju seksualnu orijentaciju, ali FIFA arbitar smatra da sve zavisi od situacije i okruženja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading