UEFA PRIPREMA ODLUČUJUĆI UDARAC: Zbog kršenja finansijskog fer-pleja slede drakonske kazne!

Autor:

Sport

23.08.2022

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala neće više da gleda klubovima kroz prste.

UEFA PRIPREMA ODLUČUJUĆI UDARAC: Zbog kršenja finansijskog fer-pleja slede drakonske kazne!

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

UEFA je odlučna u kažnjavanju klubova koji krše finansijski fer-plej.

Kako prenosi britanski "Tajms" na udaru sankcina naćiće se 20 evropskih klubova, a visina kazne, kao i imena svih potencijalnih kriuvaca za sada nisu poznati.

Britanski novinari ističu da se u grupi navedenih klubova koji će se u narednih mesec dana "naći na tapetu" nalaze tri italijanske ekipe i to Juventus, Inter i Roma, a pored njih mesta na crnoj listi UEFA organizacije biće i za Arsenal, Barselonu i PSŽ.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Čeferin

 

I ranije je evropska kuća fudbala usled kršenja finansijskog fer-pleja izricala kazne pojedinim klubovima. Tako su tokom 2021. godine novčano kažnjeni Porto (300.000 evra), Sporting (250.000), Santa Klara (75.000), Betis (250.000), CSKA iz Sofije (75.000), Mons Kalpe iz Gibraltara (15.000), Kluž (200.000 evra), kao i Astanu (150.000). Svim navedenim klubovima bilo je zaprećeno i izbacivanjem iz evropskih kupova.

Treba napomenuti i da se 2019. godine pod sankcijama našla i Crvena zvezda. Srpski šampion je zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja, tačnije zbog toga što nisu isplaćena zaostala potraživanja, od strane tela za finansijsku kontrolu klubova (CFCB), kažnjena sa 50.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading