ZVEZDA NEMA ČEGA DA SE PLAŠI: Svi statistički parametri idu u prilog srpskom šampionu!

Autor:

Sport

13.08.2022

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučujući mečevi za plasman u elitno evropsko klupso takmičenje su pred nama.

ZVEZDA NEMA ČEGA DA SE PLAŠI: Svi statistički parametri idu u prilog srpskom šampionu!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde nakon dva ubedjiva trijumfa nad jermenskim šampionom Pjunikom plasirali su se u poslednju kvalifikacionu rundu UEFA Lige šampiona.

Na putu ka novom ostvarenju cilja stoji šampion Izraela, ekipa Makabija iz Haife koja za sve pristalice crveno-belih može biti prilična nepoznanica, jer klub sa beogradske "Marakane" ne samo što u svojoj bogatoj istoriji nije odmerio snage sa ekipom iz Haife, već se nikada crveno-beli u Evro kupovima nisu sastali sa ekipama iz Izraela.

Međutim, letimičnim pregledom statističkih podataka postaje potpuno jasno da je srpski šampion apsolutni favorit u predstojećem dvomeču.

Kada je reč o UEFA rang listi kubova Crvena zvezda je daleko bolje plasirana. Ekipa trenera Dejana Stankovića trenutno deli pozicije od 35. do 37. mesta zajedno sa ekipama portugalske Brage i ruskog Zenita, dok se sa druge strane ekipa Makabija iz Haife nalazi u društvu danskog Randersa, Omonije, Nefčija, Šamroka, Linfilda, Podgoričke Budućnosti, Zrinjskog i Ciriha na pozicijama od 167. do 175. mesta.

 

Pored navedenog i specijalizovani internet portal "Transfermarkt.com" donosi podatak koji u potpunosti ide u prilog crveno-belima.

Naime, vrednost kompletnog tima Crvene zvezde iznosi 55,85 miliona evra, dok je vrednost izraelskog šampiona višestruko manja i iznosi tek nešto više od 19.000.000.

Kada je reč o prosečnoj vrednosti igrača ona, kada je reč o crveno-belima iznosi 1,79 miliona evra, dok je prosečna vrednost igrača Makabija iz Haife svega 447.000 evropskih novčanica.

Brojke su rekle svoje, ali brojke ipak ne igraju na terenu...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading