Neka Marakana IZJEDNAČI, a mi ćemo se potruditi da POBEDIMO! Stanković jasan pred Haifu - Zvezdi je mesto u Ligi šampiona (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

22.08.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 21 čas dočekati Makabi iz Haife u okviru revanš meča plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Prva utakmica je završena rezultatom 3:2 u korist prvaka Izraela,.

Neka Marakana IZJEDNAČI, a mi ćemo se potruditi da POBEDIMO! Stanković jasan pred Haifu - Zvezdi je mesto u Ligi šampiona (VIDEO/FOTO)

Foto: FK Crvena zvezda

Očekivanja pred utakmicu na punoj Marakani, izneo je Dejan Stanković, trener Crvene zvezde.

Poznajemo ih bolje posle prvog meča, a teren je jedino merilo gde možeš da prepoznaš vrline i mane svog protivnika, ali i sebe. Reč je o dobroj i brzoj, ali i iskusnoj ekipi koja nam je stvorila dovoljno problema da smo imali o čemu da razmišljamo prethodnih šest dana. Biće drugačija utakmica nego u Haifi, ali sam veliki i realni optimista što se tiče meča - počeo je Stanković. 

 
Marakana će i sutra biti 12. igrač Crvene zvezde, nema dileme. 
 
Svaka utakmica je za sebe i svaki stadion je za sebe. Mi to poštujemo, ali obožavamo da igramo na Marakani. Pričao sam i prošle godine dok su bile kvalifikacije, i dok smo igrali protiv jakih timova da se možda rivali neće uplašiti atmosfere na Marakani, i da to zavisi od igrača i ekipe. Ali, Marakana će na teren poslati mnogo jače igrače Zvezde na Makabi, nego što je to uradio stadion Makabija protiv nas. U našu atmosferu ne da verujemo, nego smo se saživeli sa njom, da kroz "šalu" pričamo - neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo. 
 
Ako dođe do penala...
 
Utakmica može da traje i 90 i 120 minuta, a svaki rezultat je u igri. Ako dođe do penala - faktor stadiona ili navijača ne igra ulogu, već je tu glavni - faktor igrača i toga ko je mirniji, staloženiji, hrabriji... Međutim, ima da se prođe dugačak put dok se ne dođe dotle. 
 
Stanković veruje da će njegovi izabranici sutra zablistati i pokazati sve svoje vrline. 
 
Fudbal će se igrati i dalje, neće stati posle ove utakmice, ni za Zvezdu, ni za Makabi. Imaju gol prednosti, mi smo pokazali mane u Izraelu, ali ćemo vrline demonstrirati na našem stadionu. Da li će to biti katastrofa ili neuspeh, to je na klubu da odluči. Da li je sve do sada urađeno neuspeh ili dobar put kojim Zvezda treba da ide? Na raspolaganju sam, bilo šta da se odluči. 

 

Glavni zadatak je naći ravnotežu između odbrane i napada.
 
Na meni je da uspem da nađem ravnotežu između ogromne želje da se što pre reši utakmica i toga da ne odemo svi napred i ostavimo put ka našem golu. Publika te tera da budem što konkretniji, a utakmica traje 90 minuta. Rezultat je aktuelan, a da smo došli sa 2:2, složio bih se da bi možda bilo neko nesvesno opuštanje, ali sada neće biti. Samo da se nađe ravnoteža između odbrane i napada, da se ne ostavlja prostor, a oni to rade dobro. 
 
Neophodan je agresivniji pristup od prvog minuta. 
 
- Sutra ćemo imati mnogo više odgovora i čeka nas lep dan za celu zvezdašku javnost. Kada je reč o prvom meču, mogli smo bolje u dosta segmenata, ali prevashodno nismo odgovorili na agresivnost. Protiv Pjunika smo dobili kartone koji su bili nepotrebni, a onda protiv Makabija ne dobijemo karton u takvoj utakmici... Nismo odgovorili na agresivnost, nismo uzeli drugu loptu na sredini, lako su nas spuštali u nisku zonu. Nisu oni imali neke konkretne šanse, ni iz kontri, sem jedne u prvom poluvremenu, ali je bilo dosta nepažnje kod naših primljenih golova. Siguran sam da ćemo izgledati bolje, a nisu nas iznenadili ni sa postavkom, ni sa odabirom igrača. To je njihov tim. Oni imaju jednu ili dve zamene u slučaju povrede, a to sam rekao i pred meč u Haifi. Imaju 13 igrača i adekvatne zamene, ali ne verujem da mogu da nas iznenade postavkom, taktikom, formacijom. Oni tokom utakmice menjaju sve to i prilagođavaju se, pretvaraju se u bilo koji sistem. Spremili smo se, a odgovore ćemo dati na terenu. Što se njihovog napadača Pjeroa tiče, igraće, znam da hoće.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pred utakmicu u Izraelu

U utorak nas čeka pun stadion i utakmica koja odlučuje mnogo toga, to našeg trenera čini srećnim.

 
- Zvezda je veliki klub, veći od Makabija za dva petlja. Miran sam, bavim se fudbalom i spremanjem utakmice da izgledamo što bolje na terenu. Niko ne pominje da smo mi već ušli u grupnu fazu Lige Evrope. Ako je katastrofa da ne uđemo u Ligu šampiona, to je na klubu da odluči i na navijačima. Mogu samo da budem srećan što posle više od 20 godina, ponovo imam priliku da sa Zvezdom igram ovakvu utakmicu, kao svojevremeno protiv Kajzerslauterna, Barselone... Nikad nisam pomislio da će mi se opet desiti sutrašnji dan gde će pun stadion i jedna utakmica da odluče mnogo toga. Srećan sam zbog te činjenice. 
Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Mister smatra da je Zvezdi mesto u Ligi šampiona. 
 
- Oseća se samim dolaskom na stadion i atmosferom pažnja koja se daje meču i plej-ofu. Ovo je mesto gde Zvezda treba da bude, a mi ćemo uraditi sve da budemo pravi i da ponovo igramo Ligu šampiona. U svaku utakmicu ulazim ubeđen da ću je pobediti i tako je spremam, i tako i razmišljam, ali teren će sve pokazati. Imamo sve karte u našim rukama da prođemo dalje i uđemo u Ligu šampiona. Kada je reč o zdravstvenom biltenu, on je dobar. Svi koju su bili odsutni zbog povreda su se vratili, ali imamo još jedan trening pred meč i nadam se da neće biti neprijatnih iznenađenja. 
 

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Očekuje nas crveno-beli stadion u utorak, s obzirom na poziv da svi koji dođu na istok i zapad obuku nešto crveno, a oni koji budu na severu i jugu belo, kako bismo obojili Marakanu.
 
- Fenomenalna crveno-bela inicijativa koju su pokrenuli navijači. Ako i padne kiša sutra, neka dođu ljudi u crvenom ili belom duksu. Ko je hrabar, jak i zdrav, nek dođe i u majici, ali ne sumnjam da će koreografija biti uspešna. Pridružujem se inicijativi da obojimo stadion u crveno-belo - podvukao je Stanković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading