SAZNAJEMO: 2.000 navijača Makabija stiže na Marakanu!

Autor:

Sport

19.08.2022

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Invazija pristalica kluba iz Haife posle pobede u prvoj utakmici od 3:2 i istorijske šanse da se posle 13 godina nađu u grupnoj fazi Lige šampiona.

SAZNAJEMO: 2.000 navijača Makabija stiže na Marakanu!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak će od 21 sat dočekati Makabi iz Haife u revanš utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli su poraženi u Izraelu sa 3:2, ali će na Marakani imati podršku 50.000 navijača, ali ni gosti neće ostati bez huka sa tribina.

Prema saznanjima portala Republika.rs, navijači kluba iz Haife planiraju invaziju na naš najveći stadion, a brojka koja se očekuje u Beogradu je 2.000 pristalica Makabija koliko i prima čuveni kavez.

Euforija u Izraelu je velika jer "zeleni" u grupnoj fazi elitnog takmičenja nisu igrali 13 godina, odnosno od sezone 2009/10 kada nisu osvojili bodove u grupi sa Bordoom, Bajernom i Juventusom. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači Makabija iz Haife

Brojka od 2000 navijača Makabija ne mora da čudi, jer je poznato da su Izraelci uvek na svako gostovanje odlazili masovno, a posle velike krize sa koronavirusom, najviše je njih bilo na tribinama i gostovanjima širom Evrope u različitim sportovima.

Da se pristalice tima iz Haife spremaju za dolazak u prestonicu Srbije, u razgovoru za portal Repulika.rs potvrdio je i Zufer Avdija, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Zufer Avdija

- Ljudima ovde sam pokušao da objasnim veličinu Zvezde, koja je harala svetom kada Makabi nije bio ni na fudbalskoj mapi. Takođe, pričao sam im o Marakani i kakva će ih atmosfera čekati u Beogradu. Oni to nikada nisu doživeli. Mnogi su mi rekli da žele da dođu. I ja bih voleo da dođem, moram da vidim kakva je situacija sa avionima - rekao je Avdija za naš list.

Navijači Bajerna i Liverpula bez premca

Kada govorimo o čuvenom kavezu na Marakani, dve navijačke grupe napunile su ga do poslednjeg mesta.

To su navijači Liverpula 6. novembra 2018. godine i pristalice minhenskog Bajerna 26. novembra 2019 koje su imale i odličnu bakljadu.

Republika

Foto: Starsport

Navijači minhenskog Bajerna na Marakani

Zapaženu brojku imale su i pristalice Kelna 7. decembra 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading